Şehit üsteğmenin 3 gün önce tayini Siirt'ten Isparta'ya çıkmış

Siirt'in Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Üsteğmen Mustafa Çuhadar (29) ile 3 köy korucusu şehit oldu, 1 as

  Siirt ' in Pervari ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Üsteğmen Mustafa Çuhadar ( 29 ) ile 3 köy korucusu şehit oldu , 1 astsubay ve bir er yaralandı . Şehit üsteğmen Mustafa Çuhadar ' ın 3 gün önce Isparta ' ya tayininin çıktığı , Pervari ' deki birliğinden ilişiğini kesip Isparta ' ya gitmeye hazırlanırken şehit düştüğü öğrenildi .

Siirt Valiliği ' nce yapılan açıklamaya göre , dün gece saat 23 . 00 sıralarında Pervari ' nin Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu bulunan askeri birliğe bir grup PKK ' lı terörist tarafından saldırı gerçekleştirildi . Çatışmanın ardından takviye amacıyla Doğan köyüne ait bir geçici köy korucusu timi bölgeye giderken , terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürüldü . Pusuda Üsteğmen Mustafa Çuhadar ile isimleri henüz öğrenilemeyen 3 köy korucusu şehit oldu , 1 astsubay ve bir er yaralandı . Şehit Çuhadar ' ın tayini çıktığı halde operasyona gittiği öğrenildi .

Çuhadar ' ın şehadet haberi , Konya ' nın Selçuklu ilçesindeki baba ocağına ateş düşürdü . Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken , acılı aileyi Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaattin Örsal ve diğer askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı . 3 kardeş olan şehit Çuhadar ' ın bir kardeşinin de GATA ' da teğmen olduğu öğrenildi . Terfi aldığı belirtilen Çuhadar , Ağustos ayında yüzbaşı olacaktı . 1 , 5 yaşında bir kızının bulunduğu öğrenilen şehidin eşi Esra Çuhadar ' ın da öğretmen olduğu kaydedildi .

Şehit Mustafa Çuhadar , ikindi namazından sonra Mürşit Pınar Camii ' nde kılınacak cenaze namazının ardından şehitlikte defnedilecek .