Samani: Halkkart vatandaşı soydu, belediyeyi zarara uğrattı

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda kullanılmak üzere Halkkart adıyla başlattığı akıllı kart sisteminin uyg

AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda kullanılmak üzere Halkkart adıyla başlattığı akıllı kart sisteminin uygulamaya girmeden, vatandaşlardan 8 TL toplanmasını 'soygun' olarak niteledi.

Samani, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Halkkart sebebiyle 1 milyon liradan fazla zarar ettiğini savundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, seçim kampanyasında, Antkart sistemini kaldıracağı yönünde beyanatları olduğunu hatırlatan Hüseyin Samani konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Halkkart ihalesinin şartname hükümleriyle belediyenin milyonlarca lira zarara uğratıldığını, vatandaşa da çile çektirildiğini ileri süren Samani, "Akaydın'ın iptal ettiği sistemde belediyenin 3 milyon TL geliri vardı. Şimdi ise bu gelir olmadığı gibi, belediyenin 1 milyon TL'den fazla zararı da var. Uygulamadaki kartı iptal eden Akaydın, sonra da vatandaşın cebine elini sokup, henüz ne firma ne de kart ortada olmadığı halde vatandaşlardan para toplamaktadır. İhaleyi alırken, 2010 yılı Şubat ayında sistemi çalıştıracağını taahhüt eden, fakat bu zamana kadar henüz taahhütlerini yerine getirememiş, hatta firmanın yerine getirmesi gereken bütün sorumluluklar, belediye ve minibüs esnafının üzerine yüklendiği halde sistemin çalıştırılıp çalıştırılamayacağı belli değilken, olmayan kartlar için vatandaşlardan para toplanması soygundur. Taahhütlerini yerine getirmeyen şirket, belediye yönetimi tarafından neden korunmaktadır." diye konuştu.

Mustafa Akaydın döneminde şehir içi ulaşım sisteminin felç olduğunu iddia eden Samani, açıklamasına şöyle devam etti: "Oy avcılığı uğruna vatandaşlara her türlü vaatte bulundunuz. Ulaşım Master Planı'ndan bahsettiniz. Trafiğe çözüm bulacağınızı, ulaşımı ucuzlatacağınızı söylediniz. Bu vaatlerle koltuğa oturdunuz ama aradan 15 ay geçmesine rağmen bir adım bile atılmadı. Minibüs ve otobüslerin sorunu belirsiz, trafik keşmekeş halde. Ortada olmayan bir kart için vatandaşların cebine göz dikilmiş, 8 TL para toplanıyor. Projesi ve kaynağı hazır olan üst geçitler henüz yapılmadı. Soruyorum bu nasıl halkçılık, bu nasıl belediyecilik ?"