Superleague Formula, beşinci yarış için Almanya'ya gidiyor

Sonangol Superleague Formula, sezonun beşinci yarışı için Almanya, Nürburgring pistine gidiyor. Doğa güzellikleri ile iç içe geçmiş olan Nürburgring p

Sonangol Superleague Formula, sezonun beşinci yarışı için Almanya, Nürburgring pistine gidiyor. Doğa güzellikleri ile iç içe geçmiş olan Nürburgring pisti, 2008 sezonundan sonra bu sene beşinci yarış olarak Sonangol Superleague Formula takvimine geri dönüyor.

Sezonun ortasına yaklaşırken potada kalmak isteyen pilot ve takımlar için dikkat edilmesi gereken bir yarış olarak 5. yarış Nürburgring'in büyük heyecana yolaçacağı belirtildi.

Şampiyona lideri Tottenham, Jarama yarışı sonrası liderliğini pekiştirdi. Pilotu Craig Dolby geçen hafta sonunun en hızlı otomobili olmasa da puan farkını arttırdığı için mutlu. Rakiplerine karşı ve hala şampiyonanın en güçlü adayı.

Liderliğe en yakın isim AC Milan ve pilotu Yelmer Buurman. Sezonun ilk yarışı haricinde yükselen ve hızlı grafiği ile dikkat çeken Buurman, İngiliz rakibi ile arasındaki 60 puanı kapatmak için elinden geleni yapacak. AC Milan pilotu aynı zamanda 2008'de Almanya'da bu pistte yapılan yarışış kazanmıştı. Bu avantajı rakiplerine karşı iyi kullanmak istiyor.

Almanya'nın motorsporları arenasındaki iddialı ve modern pistinde ev sahibi tek yarışçı olan Max Wissel'in dereceye yakın olduğu belirtildi. Kendi evinde ve seyircisinin önünde Wissel'in başarılı bir hafta sonu geçirme şansının oldukça yüksek olduğu iddia edildi.

FC Basel pilotu genç yıldız yarış öncesi yaptığı açıklamada, ''Nürburgring yarışı için sabırsızlanıyorum. İki yıl once Superleague Formula burada yapıldığında iyi bir performans göstermiştim. Yine tekrarlamayı umuyorum. Bu pisti iyi tanıyor ve biliyorum.Formula BMW ve Renault şampiyonalarında burada yarışmıştım. Jarama pistine gore çok daha geniş ve Superleague Formula araçlarına uyacağına inanıyorum." dedi.

Tek Türk takımı Galatasaray'ın da yer alacağı yarış aynı zamanda Pazar günü GS TV'den canlı olarak yayınlanacak. İnternet üzerinden de sıralama turları ve 45 dk+1 turdan oluşan yarışlarla, haftasonunun galibinin belirlendiği Super Final'i canlı izlenebilecek.