Geleceğin emniyet müdürleri mezuniyet heyecanı yaşadı

Ankara Polis Koleji 60. dönem mezunlarını uğurladı. Mezun olan öğrenciler kep fırlatıp şarkılar söyleyerek mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Yeni

Ankara Polis Koleji 60. dönem mezunlarını uğurladı. Mezun olan öğrenciler kep fırlatıp şarkılar söyleyerek mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Yenimahalle'deki Kolej binası bahçesinde düzenlenen törene İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Kolej Müdürü Ahmet Kaya, çok sayıda protokolün yanı sıra mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Törene katılamayan Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz ve Mehmet Aydın ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise tebrik mesajı yolladı.

Törende kısa bir konuşma yapan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, geleceğin müdürleri olarak gördükleri öğrencileri tebrik ederek, bakanlık olarak polis kolejlerindeki eğitim kalitesini artırmak için gereken önemi verdiklerini ifade etti. Güneş ayrıca bu yıl 30 bin polis kadrosu açılarak önemli miktarda kolej mezunu ve polis adayını memur yapacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ankara Polis Kolejini birincilikle tamamlayan Mizbah Çelik yaş kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı. Koleji derecelikle bitiren 10 öğrenci ise belge ve hediyelerini, müsteşar Osman Güneş'in elinden aldı. Sabancı Vakfı adına törene katılan ve dereceye giren öğrencileri ödüllendiren Zerrin Koyunsağan'a ise katılımlarından dolayı plaket verildi.

Plaket ve hediye dağıtımından sonra, Polis Koleji Boru ve Trampet Birliği'nin önderliğinde tören geçişi gerçekleştirildi. Geçiş aşırı sıcağa rağmen törene katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Tören geçişinin ardından bir araya gelen mezun öğrenciler kep fırlatarak, şarkılar eşliğinde mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Törenin ardından aileler öğrencilerle bir araya gelerek mezuniyet coşkusunu paylaştı.