Ergenekon tutuklusu askerler tahliye edildi

Ergenekon'un Erzincan yapılanmasıyla ilgili Erzurum Askeri Cezaevi'nde 6 aydır tutuklu bulunan ve aralarında Albay Recep Gençoğlu'nun da bulunduğu 6 k

  Ergenekon ' un Erzincan yapılanmasıyla ilgili Erzurum Askeri Cezaevi ' nde 6 aydır tutuklu bulunan ve aralarında Albay Recep Gençoğlu ' nun da bulunduğu 6 kişi akşam saatlerinde tahliye edildi . Yargıtay 11 . Ceza Dairesi ' nin haklarında tahliye kararı verdiği askeri personel tutuklu bulundukları cezaevinden 19 . 20 ' de tahliye edildi .

Akşam saat 19 . 03 ' de Erzurum Adliyesi Cezaevi İnfaz Kalem Müdürlüğü ' nden bir yetkili tahliye kararını içeren faks yazısını adliyeye ait araçla elden cezaevine getirdi . Nöbetçi subaya tahliye kararın tebliğ edildiği faks yazısının verilmesinin ardından , tutuklu sanıklar Albay Recep Gençoğlu , Üsteğmen Ersin Ergut , Astsubaylar Murat Yıldız , Orhan Esirger , Şenol Bozkurt ve Nedim Ersan tahliye edildi . Tahliye edilenler askeri bir minibüsle cezaevinin bulunduğu Gazi Ahmet Muhtar Paşa kışlasının arka kapısından çıkartıldı . Askerlerin minibüsle Erzican ' a gittiği belirtildi .

Orhan Esirger ve Ersin Ergut ' un avukatı Yavuz Ertugay , cezaevi çıkışında açıklama yaptı . Avukat Yavuzer , müvekkillerinin suçsuzluklarına inanıp , kendilerine inanıp , dua eden TSK personeline ve ailelerine teşekür ettiklerini söyledi . Yavuzer , müvekkillerinin 7 aylık haksız tutukluluk hallerinin sona erdiğini belirterek , " Müvekkillerim kendilerinin suçsuzluklarına , masum olduklarına inanıp destek verenlere , dualarını esirgemeyen TSK personeline , aile ve dostlarına teşekkür ediyorlar . " diye konuştu .

Bu arada Erzurum H Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi ' nde tutuklu bulunan MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir ile MİT personeli Sadri Barkın İnce ve Kıvılcım Üstel de aynı saatlerde tahliye edildi .