Türk Sanatçılardan New York Çıkarması Ankara

New York'taki ünlü Central Park, 'New York SummerStage' Festivali kapsamında, 'İstanbulive' konserine ev sahipliği yapacak.

New York'taki ünlü Central Park, 'New York SummerStage' Festivali kapsamında, 'İstanbulive' konserine ev sahipliği yapacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan bilgiye göre, Türk müziğini Amerika'da tanıtmayı amaçlayan 'İstanbulive' konseri, farklı müzik türlerini bir araya getirecek.
Amerikalılara benzersiz bir müzik ziyafeti yaşatacak konser, bu yıl 12 Grammy ödüllü Türk aranjör, besteci ve müzisyen Arif Mardin'e adandı.
İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi ve SummerStage Festivali'nin 25. yaşına girmesi dolayısıyla ayrı bir önem taşıyan konsere katılım, bu yıl da ücretsiz olacak.
Serdar İlhan ve Mehmet Dede'nin yapımcılığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek konsere, bu yıl Kenan Doğulu, Duman, İlhan Erşahin İstanbul Sessions, Şükriye Tutkun, DJ Ozan Doğulu ve Collage Dance Ensemble grubu katılacak.
Geçen yıl ilki düzenlenen, Mazhar Fuat Özkan grubu, Sertab Erener, Demir Demirkan, Hüsnü Şenlendirici (klarnet/Türkiye), Vassilis Saleas (klarnet/Yunanistan), Brooklyn Funk Essentials, Emre Yılmaz ve NY Gypsy All Star gibi ünlü sanatçıların katıldığı konseri, 7 bin kişi izlemişti.
Konserler, New York SummerStage Festivali'nin en kalabalık ve coşkulu konseri olmuş, Amerika'nın ünlü gazete ve dergileri, konserle ilgili birçok habere yer vermişti.

17.06.2010 10:14:21