Mozambikli olimpiyat çocukları Zaralıları mest etti

8. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen Mozambikli öğrenciler, hocaları Handan Güven'in memleketi olan Sivas'ın Zara ilçesinde mini bir konser v

8. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen Mozambikli öğrenciler, hocaları Handan Güven'in memleketi olan Sivas'ın Zara ilçesinde mini bir konser verdi.

7. Türkçe Olimpiyatları'nda 'Sivas'ın Yollarına' isimli türkü ile birinci olan Mozambikli Bangiana Jose söylediği türkülerle hınca hınç dolu olan salonu çoşturdu. Bir başka Mozambikli öğrenci olan Nilsia ise anlattığı fıkralar ile ilçe halkını gülmekten kırıp geçirdi. Bangiana'nın söylediği türkülere tempo tutan ilçe halkı, Mozambikli öğrencilere yoğun ilgi gösterdi. Gösterilen bu yoğun ilgi karşısında Bangiana Jose, Türk insanını çok sevdiğini ,Türklerin çok sıcak insanlar olduğunu, Türkiye'den Mozambik'e gelen hocalarının çok iyi ve fedakar olduklarını söyledi. Bangiana, üniversiteyi Türkiye'de okuyup, tekrar ülkesi Mozambik'e dönerek hizmet etmek istediğini de belirtti.

Bütün güzel şeyleri Türk hocaları ile yaşadıklarını dile getiren Mozambikli öğrenciler, konser bitiminde ilçe halkı ile fotoğraf çektirdi.