İsmet Paşa'nın hatrı Nesrin Baytok'u yenemedi

2007 Genel seçimlerinde CHP Ankara milletvekili adayları arasında Nesrin Baytok ve Gülsüm Bilgehan Toker de vardı.

Geçtiğimiz genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara milletvekili adayları arasında İsmet Paşa'nın torunu Gülsüm Bilgehan Toker de vardı. Aynı zamanda ünlü gazeteci Metin Toker'in kızı olan Gülsüm Bilgehan Toker, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuş İngilizce ve Fransızca olmak üzere 2 yabancı dile de son derece hakim bir adaydı.

Bunların yanında, gazeteci-yazar, öğretim görevlisi kimliklerine de sahip olan Toker Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyordu.
 
Ayrıca İnönü Vakfı Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Toker, İstanbul Birleşik Kadın Örgütleri "Yılın Kadın Yazarı" ve Abdi İpekçi Ödülleri Sahibi - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu üyesiydi.

Son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen bir görüntü kaydı ile ismini duyduğumuz Nesrin Baytok, 1989 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de Genel Sekreter Deniz Baykal'ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstlenmişti. 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin açılması ile birlikte bu görevine CHP'de devam etti.

2007 yılında yapılan genel seçimler için Ankara milletvekilliğine Gülsüm Bilgehan Toker ile birlikte aday olan isimlerden birisi de Nesrin Baytok’tu. CHP Genel başkanı Deniz Baykal’ın izni olmadan Baytok’un aday olamayacağı kulislerde konuşulan bir konuydu.

Nesrin Baytok rahatlıkla seçilebileceği bir yerden Ankara 1. Bölge 4. sıradan aday gösterildi. Gülsün Bilgehan Toker ise kazanma şansı olmayan bir yerden Ankara 2. Bölgeden aday gösterildi, üstelik 5. sıradaydı.

2007 yılında yapılan seçimlerle birlikte Nesrin Baytok un galip çıktığı yarıştan Gülsüm Bilgehan Toker mağlup olarak ayrıldı.