Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

Selçuk Üniversitesi Yenilikçi Fikirler topluluğu tarafından düzenlenen "Ulusal İnovasyon Zirvesi 2010" etkinlikleri kapsamında Konya'ya gelen Turkcell

Selçuk Üniversitesi Yenilikçi Fikirler topluluğu tarafından düzenlenen "Ulusal İnovasyon Zirvesi 2010" etkinlikleri kapsamında Konya'ya gelen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, öğrencileriyle bir araya gelerek mesleki deneyimlerini paylaştı. Teknolojinin gelişim hızı ve kullanımı alanlarının genişlemesine yönelik bir sunum yapan Ciliv, "Mobilite, İnternet ve yakınsama dünyayı şekillendiren en önemli güçlerdir. Özellikle mobil internet ve cep telefonları sayesinde mesafeler giderek ortadan kalkmaktadır." dedi.

Gençlere bir CEO olarak değil bir ağabey olarak seslendiğini ifade eden Ciliv, "Bende sizler gibi üniversite dönemimde çok sıkıntılar yaşadım ama hiçbir zaman yılmadım. Çalıştım ve başardım. Türkiye'nin geleceği de siz gençlerin elinde. Birey olarak çok yüksek potansiyele sahipsiniz. O yüzden insanlara faydalı olmak yolunda önünüze hedef koyun. Sevdiğiniz işi yapın. Kalbinize ve beyninize güvenin. İşinizle ilgili derin bilgi sahibi olun. Bazen önünüze zorluklar çıkabilir ancak yılmayın. Uzun bir yolunuz var. Çıktığınız bu yolda yapmanız gerek 6 temel nokta üzerinde durmakta fayda görüyorum. Dürüst olmak, çalışkan olmak, öğrenmeye hevesli olmak, yenilikçi olmak, cesur olmak ve kendine güvenmek. Bunları bir araya getirdiğinizde iş dünyasında önemli yerlere gelirsiniz." diye konuştu.

Teknolojinin gelişim hızı ve kullanımı alanlarının genişlemesine yönelik bir sunum yapan Ciliv, "Mobilite, İnternet ve yakınsama dünyayı şekillendiren en önemli güçlerdir. Özellikle mobil internet ve cep telefonları sayesinde mesafeler giderek ortadan kalkmaktadır. Kısa bir süre önce hayatımıza giren 3G teknolojisi de hayatımıza büyük kolaylıklar sağladı. Bu teknoloji servisleri gençler için büyük fırsat. Dünyada beş milyara yakın insanın bu teknolojiler sayesinde birbirine bağlanıyor." ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK YAŞIYOR OLSA CİLİV'LE GURUR DUYARDI"

Rektör Süleyman Okudan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır" sözünü kendilerine ilke edindiklerini belirterek, "Biz de üniversite yönetimi olarak Ulu Önderimizin sözünde olduğu gibi öğrencilerimizin gözlerinde aldığımız ışık ve güçle işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bugün burada öğrenci topluluğumuz davetlisi olarak gelen dünya'nın en iyi ve en başarılı CEO'larından Süreyya Ciliv'i ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Kendisi de işini en iyi yapanlardan. Eminim ki bugün Ulu Önder yaşıyor olsaydı Sayın Ciliv ile gurur duyardı. İnanıyorum ki onun burada paylaşacağı bilgi ve deneyimler öğrencilerimiz için oldukça faydalı olacaktır." diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Yenilikçi Fikir Topluluğu'nun "En Yenilikçi CEO" olarak Süreyya Ciliv'i "En yenilikçi Şirket" olarak da Turkcell'i ödüllendirdiği törende ödülleri Turkcell adına Süreyya Civil, Rektör Okudan'dan aldı.