Medya Derneği Başkanı Memecan: Ceza basın özgürlüğü açısından kaygı verici

Medya Derneği Başkanı Salih Memecan Anadolu'da Vakit Gazetesi'ne verilen 1,5 milyon lirayı bulan tazminat cezasının basın özgürlüğü açısından kaygı ve

Medya Derneği Başkanı Salih Memecan Anadolu'da Vakit Gazetesi'ne verilen 1,5 milyon lirayı bulan tazminat cezasının basın özgürlüğü açısından kaygı verici olduğunu söyledi.

Vakit Gazetesi Yazarı Asım Yenihaber'in 2003 yılında yazdığı "Onbaşı olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı yazıya karşı açılan dava gazetenin aleyhine sonuçlandı.

Dava sonucunda Vakit Gazetesi'ne 1,5 milyon lirayı aşan ceza verilmesi, Medya Derneği Başkanı Salih Memecan tarafından eleştirildi. Dava konusu yazının muhatabının belli olmadığını aktaran Memecan, "Generallerin tümüne yöneltilmiş bir yazı da değil. Mahkemenin yorum tarzı benimsenecek olursa bu şekilde basın kuruluşlarının eleştiri hakları astronomik cezalar verilerek kısıtlanmış olacaktır. Bu da gazetenin susturulması anlamına gelir. Bu da çok endişe vericidir." ifadesini kullandı.

Demokratik kuruluşlarda bu kadar fahiş para cezasının verilmeyeceğini belirten Memecan, konunun Yargıtay'dan döneceğine inandığını sözlerine ekledi.