Taşkent'te yüzlerce kişi daha sağlıklı yaşam için koştu

Özbekistan'ın başkenti Taşkent, son yılların en renkli etkinliklerinden birine sahne oldu. Yüzlerce insan, güneşli bir bahar gününde 'daha sağlıklı y

Özbekistan'ın başkenti Taşkent, son yılların en renkli etkinliklerinden birine sahne oldu. Yüzlerce insan, güneşli bir bahar gününde 'daha sağlıklı yaşam için' koştu.

Bu yıl ilk defa düzenlenen 3 kilometrelik koşuya her yaştan çok sayıda kent sakini katıldı. Koşu öncesinde toplanan kalabalık , ülkenin önde gelen sanatçılarının seslendirdikleri hareketli parçalarla eğlendi. Koşu için hazırlanan numaralı atlet giyen kent sakinleri, genç-yaşlı, erkek-bayan demeden birlikte start çizgisinde yan yana yer aldı.

Profesyonel atletlerin kısa sürede öne çıktığı koşuda katılımcılar 3 kilometrelik yolu kat etti. Koşuda 416 numaralı atlet finiş noktasına ulaşan ilk isim oldu. Koşuya, işadamı, sanatçı, futbolcu, doktor, ev hanımları, güvenlikçi ve işçi gibi değişik kesimlerden insanlar iştirak etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimov ise 878 numarasıyla koşuyu orta sıralarda bitirdi. Finiş notasında Cihan'a konuşan kent sakinleri öncelikle böyle bir koşu organizasyonunun düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kent sakinleri: "Çok eğlenceli ve yararlı bir etkinlik oldu. Devamını bekliyoruz. Sağlık açıdan da önem taşımakta. Organize edenleri tebrik ediyoruz. İlk defa her kesimden insanlarla birlikte koştuk; eğlenceli geçti." diye duygularını dile getirdiler.