Yyü Bahar Şenliklerinin Paralı Olmasına Tepki

Van Meşale Organizasyon Genel Koordinatörü Bülent Öner, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yapılacak şenliklerin paralı olmasına tepki göstererek, "Hiçbir devlet üniversitesi paralı şenlik yapmaz" dedi

Yyü Bahar Şenliklerinin Paralı Olmasına Tepki
Van Meşale Organizasyon Genel Koordinatörü Bülent Öner, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yapılacak şenliklerin paralı olmasına tepki göstererek, "Hiçbir devlet üniversitesi paralı şenlik yapmaz" dedi.
Van'da 15 yıldır organizatörlük yapan ve Sezen Aksu, Haluk Levent, Yılmaz Erdoğan, Teoman, Feridun Düzağaç, Kardeş Türküler, Selda Bağcan, Grup Seksendört, Hayko Cepkin gibi ünlü sanatçıları kente getiren Bülent Öner, "Şenlikler için üniversite öğrencisine bilet 7 TL'den satılıyor. Dershane öğrencisine 10 TL, vatandaşa ise 15 TL'ye satılıyor. Oysa stant gelirleri ve sponsorlar aracılığıyla bu iş ücretsiz yapılabilirdi. Şenliklere beş sanatçı davet edilecek. Bu beş sanatçıyı izlemek veya dinlemek için gelecek bir vatandaştan 75 TL ücret alınacak. Şenliklere 5-10 bin vatandaşın katıldığını hesapladığınızda büyük paraların döndüğünü görürsünüz. O yüzden ben organizasyon işinin ihaleye çıkmasını, hatta gazetelerde resmi ilan olarak yayınlanmasını ve bu işle uğraşan kişilerin bu sayede organizasyon işini almasını istiyoruz" dedi.