Başbakan Erdoğan Baykal'ın İstifasını Değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinden istifa etmesiyle ilgili olarak, "Hayretler içerisindeyim" diye değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinden istifa etmesiyle ilgili olarak, "Hayretler içerisindeyim. Hayretler içerisindeyiz. Ana muhalefet partisi CHP'nin genel başkanı ile ilgili gelişmeleri tüm Türkiye gibi gerçekten ben de kaygıyla ve hayretle izledim ve izliyoruz" dedi.

İlk andan itibaren ilkesel duruşlarını samimiyetle ortaya koyduklarını belirten Erdoğan, "Anayasa müzakerelerinin yapılmış olduğu TBMM parlamentosunda tümünden oylama öncesine geldiğimiz sıralarda kuliste bu haberi arkadaşlarım bana getirdiği zaman görüntüleri kendim görmedim ama arkadaşlarımdan duyduğumla hemen Ulaştırma Bakanıma talimat verdim ve bir an önce bunun engellenmesi için ne yapılabiliyorsa, bunu yapın demiş olmama rağmen gelişmeler hayret uyandırıcı. Toplumun genel ahlak değerlerini tahrip edebilecek böyle bir yayına devlet ve hükümet olarak tabii ki seyirci kalamazdık. O tavrımızla da kalmadığımızı ifade ettik. Böyle bir gizli çekimin yapılması, bu çirkin görüntülerin internet marifetiyle kullanılması, bizim ilkesel olarak, insani olarak, ahlaki olarak ve hukuki olarak kabul edeceğimiz, tahammül edeceğimiz bir durum değildir. İlkesel olarak herhangi bir olumsuzluğun yayılmasının vukuundan daha beter olduğuna inanan bir anlayışa sahibiz. Olayı duyduğumuz andan itibaren gereken talimatları arkadaşlarıma verdim" dedi.