Bursa'daki 1 Mayıs Gösterilerine Travestiler Damgasını Vurdu

Bursa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları geniş güvenlik tedbirleri altında başladı

Bursa'daki 1 Mayıs Gösterilerine Travestiler Damgasını Vurdu
Bursa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları geniş güvenlik tedbirleri altında başladı. Eline pankartını alan yüzlerce insan sokaklara döküldü. Polisin geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilen kutlamalara iş isteyen travestiler damgasını vurdu. Annesinin bebek arabasında getirdiği 2 aylık Janset Nehir Erdoğan ise onca gürültünün içinde mışıl mışıl uyudu.
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına korteje sırasıyla Türk-İş ve DİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, KESK ve bağlı sendikalar ile dernek ve siyasi partiler katıldı. Öğle saatlerinde Demirtaş Köprülü Kavşağı'nda toplanan kalabalık, kortej halinde Şehreküstü Meydanı'na kadar yürüdü. "İşçi memur el ele, hep beraber greve", "Yaşasın 1 Mayıs", "Alanlardayız, direne direne kazanacağız" sloganları eşliğinde yürüyen işçiler, tek tek güvenlik güçleri tarafından arandı. Havanın da güzel olması sebebiyle yüzlerce insan
sokaklara döküldü. Kalabalık, AK Parti İl Başkanlığı önünden geçerken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.
Bu arada Şehreküstü Meydanı'nda toplanan BATİS, BAMİS, SADOP ve TOP ise kalabalıktan ayrı olarak kutlamalarını Kent Meydanı'nda yaptı.
Tekstil işçisi Zeynep Erdoğan, törene 2 aylık bebeği Janset Nehir Erdoğan ile birlikte katıldı. Tören alındaki onca slogan ve davul sesine rağmen minik bebeğin arabasında mışıl mışıl uyuması herkesi şaşırttı. Törenin en küçük eylemcisi olan minik bebek, herkesin maskotu oldu. Anne Zeynep Erdoğan, "Ben bir anneyim. Kızımın geleceğinden endişe duyduğum için meydanlara onunla birlikte geldim. Ona daha iyi bir gelecek sunmak için yürüyorum" diye konuştu.
Öte yandan kutlamalara Gökkuşağı Gay ve Travestiler Derneği damgasını vurdu. Ellerinde pankartlarla iş istediklerini ifade eden travestiler dikkat çekti. Mini etek ve derin göğüs dekolteli kıyafetleriyle eyleme katılan travestiler, 'Pembe hayallerimi karartma', 'Kimliğimin hakkını istiyorum', 'Eşcinselim, utanmıyorum', 'Kimsenin namusu değiliz', 'Mavi dünyada siyaha hayır', 'Biz de iş istiyoruz' yazılı daire şeklindeki pankartlarıyla dikkat çekti.
Geçtiğimiz günlerde fuhuş çetesi kurduğu iddiasıyla kocası ile birlikte 35'er yıl hapis cezasına çarptırılan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen ise, "İşçi Bayramı bizim de bayramımız. Çünkü biz de işsiziz. Bizlerin fuhuş dışında hiçbir seçeneği yok. Devletimizden iş istiyoruz. Bize sahip çıkılsın. Bizler de normal insanlar gibi ilk defa dışlanmadan yürüyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi.
Hakkında verilen hapis cezasını da temyiz ettiğini vurgulayan transseksüel Başkan Özen, "Cezamın bozulacağını düşünüyorum. Ben fuhuş çetesi değil, dernek kurdum. Dernek kurmak suç değil. Bu çok normal, bunlar politik olaylar. Arkadaşlarım fuhuş yapmak zorundalar, bizler fuhuşla özdeşleştiriliyoruz. Biz de normal insanlar gibi bir işte çalışmak istiyoruz" diye konuştu.