Özbekler Türkiye İle Ticareti Geliştirmek İstiyor

Özbekistan'ın Harezm vilayetinden ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye'ye gelen heyet, Denizli Ticaret Odası'nı (DTO) ziyaret etti.

Özbekler Türkiye İle Ticareti Geliştirmek İstiyor
Harezm Belediye Başkan Yardımcısı Shokir Bekchanov'un başkanlığını yaptığı heyette, Özbekistan Dış Ticaret Müsteşarı Bahodir Ahmedov, belediye başkan yardımcıları ve işadamları hazır bulundu. Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve bazı işadamları ile görüşmeler yapan Özbek işadamları Türkiye ile ticaret yapmak istediklerini belirtti.
7 TÜRK ŞİRKETİ FAALİYET GÖSTERİYOR
Harezm vilayetinin tarihi bir kent olduğunu belirten Shokir Bekchanov, "Harezm'de turizm ve tarım çok gelişmiştir. Şu anda 7 Türk şirketi faaliyet gösteriyor. Tarım ve inşaattaki gelişmeleri ülkemize götürüp uygulamak istiyoruz. Türkiye güçlü bir ülke. Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa ile önemli ticari ilişkileri bulunuyor. Türkiye ile sürekli ticari işbirliği içerisinde olmak istiyoruz" dedi.
SIKINTILARIN AŞILACAĞINI UMUYORUZ
DTO Başkanı Necdet Özer ise Özbekistan ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade ederek, "Ancak yaşanan vize sorunları ve yatırım yapanların Özbekistan'da yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle iki ülke arasında ticaretin gelişmesi istenildiği düzeyde değil. Umarız bu tür görüşmeler sonucunda yaşanan sıkıntılar aşılır" dedi.
DOST ÜLKE
Özbek ve Türk halkının dost olduğunu belirten Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise iki ülke arasındaki dostluğun ticaretle pekişeceğini söyledi. Tekstil, tarım, mermer ve diğer sektörlerde yıllık 3 milyar dolar ihracat yapıldığını belirten Ertekin, "İki kent arasındaki ilişkilerin gelişmesi ile bu rakamı yukarılara çekmek istiyoruz" dedi.