Mayın patlamasında yaralanan asker, GATA'ya sevk edildi

Giresun'un Dereli ilçesi Tamdere köyü kırsalında, teröristlerce yola döşenen mayının patlatması sonucu yaralanan askerlerden Osman Kaya, ambulans uçak

Mayın patlamasında yaralanan asker, GATA'ya sevk edildi
Giresun'un Dereli ilçesi Tamdere köyü kırsalında, teröristlerce yola döşenen mayının patlatması sonucu yaralanan askerlerden Osman Kaya, ambulans uçakla GATA'ya sevk edildi.

Patlamanın ardından ambulansla Samsun Askeri Hastanesi'ne sevk edilen, sonra da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Kaya'nın sağ gözünden darbe aldığı ve görme yetisini kaybetmemesi için GATA'ya sevk edilmesine karar verildi.

Bu gelişme üzerine Ankara'dan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak Samsun'a geldi. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden ambulansla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirilen yaralı asker Kaya, ambulans uçağa nakledilerek Ankara'ya gönderildi.

Yetkililer, patlamada Kaya'nın sağ gözünden darbe aldığı, görme kabiliyetini kaybetmemesi için acil ameliyatının gerektiği, bu nedenle de uçakla Ankara'ya sevk edilmesine karar verildiğini kaydetti.