Sunahanım Güven Tanık Sıfatıyla İfade Verdi İstanbul

-SUNAHANIM GÜVEN TANIK SIFATIYLA İFADE VERDİ İSTANBUL (A.A) - 22.04.2010 - EMEKLİ TÜMAMİRAL İLKER GÜVEN'İN BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUĞU EŞİ SUNAHANIM

-SUNAHANIM GÜVEN TANIK SIFATIYLA İFADE VERDİ

İSTANBUL (A.A) - 22.04.2010 - Emekli Tümamiral İlker Güven'in boşanma aşamasında olduğu eşi Sunahanım Güven'in 'gizli belgeleri temin etme' soruşturması kapsamında 'tanık' sıfatıyla ifadesi alındı. 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine avukatı Hasan Gürbüz ile gelen Sunahanım Güven, Cumhuriyet savcılarından Hakan Karaali'ye yaklaşık yarım saat ifade verdi.

Güven'in, 'Balyoz Planı' iddiaları soruşturmasının başlamasını sağlayan ve bir gazetede yayımlanan gizli belgelerle ilgili başlatılan 'devlete ait gizli belgeleri temin etme' soruşturması kapsamında tanık olarak ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

İfadesinin ardından avukatıyla birlikte adliyeden ayrılan Sunahanım Güven, basın mensuplarının sorularını yanıtlamak istemedi.

Basın mensuplarının, 'Eşiniz İlker Güven'in iddialarıyla ilgili ne diyorsunuz?' sorusuna  Güven, 'Çok komik. Bunları muhatap alıp cevap vermeyeceğim' dedi.

-'5 BİN BELGENİN NASIL ÇIKTIĞI ARAŞTIRILIYOR'

Sunahanım Güven'in avukatı Hasan Gürbüz de müvekkilinin, 'tanık' olarak ifade verdiğini ve soruşturmanın gizli olması nedeniyle daha fazla bilgi veremeyeceklerini söyledi.

'Sunahanım Güven'in gelişinin nedeni Balyoz soruşturması mı? 'Belgeler nasıl ortaya çıktı' diye mi soruldu?' yönündeki sorular üzerine de avukat Gürbüz, 'Balyoz soruşturmasıyla ilgili belgeler, Mehmet Baransu'nun getirdiği belgeler nasıl çıktı diye bir soruşturma başlatılmış. Devletin güvenliğine ilişkin bilgilerin nasıl temin edildiğine dair bir soruşturma' dedi.

Gürbüz, basında çıkan haberler üzerine Sunahanım Güven'in ifade vermeye çağrıldığını belirterek, 'Olay bu. 5 bin belgenin nasıl çıktığı araştırılıyor. Müvekkilim, daha önce de askeri savcılığa tanık olarak ifade verdi. Elindeki belgeleri teslim etti' diye konuştu.

22.04.2010 11:47:28