Suluova Heyeti Kayseri'de Yatırımları İnceledi

Amasya Suluova Belediye Başkanı Mehmet Boz ve beraberindekiler Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek Kent Konseyi başta olmak üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan örnek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar

Suluova Heyeti Kayseri'de Yatırımları İnceledi
Amasya Suluova Belediye Başkanı Mehmet Boz ve beraberindekiler Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek Kent Konseyi başta olmak üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan örnek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
Belediye Başkanı Mehmet Boz'un yanısıra Suluova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Doç. Dr. İnci Çatak ile belediye meclis üyeleri ve bürokratların yeraldığı heyetin Başkan Özhaseki'ye yaptığı ziyarette Kayseri Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Asuman Gölgeli'nin yanısıra Büyükşehir Belediyesi'nin kadın üyeleri Çiğdem Yağcıoğlu ve Venhar Pakırdaşı da hazır bulundu.
"HER ZAMAN HER YERDE ÖRNEK ŞEHİR:KAYSERİ"
Ziyarette yaptığı konuşmada Kayseri'nin her yönüyle örnek alınacak bir şehir olduğunun altını çizen Suluova Belediye Başkanı Mehmet Boz, Kent Konseyi çalışmaları konusunda da ilk akla gelen şehrin Kayseri olduğunu belirterek, "Kayseri, son yıllarda ülkemizin en hızlı gelişim gösteren şehri konumunda. Büyükşehir Belediyesi'nin ortaya koyduğu çalışmalar tüm Türkiye'de ilgiyle takip ediliyor ve örnek alınıyor. Kent Konseyi konusunda da yapılanmasını en hızlı şekilde tamamlayan ve örnek çalışmalar yapan yine Kayseri Büyükşehir Belediyesi oldu. Kent Konseyi olarak kültürel işbirliği ve yakınlaşma arayışı içerisindeyiz. İlk olarak da Kayseri'den başlamak lazım diye düşündük ve Kayseri'ye geldik. Buradan alıp götüreceğimiz çok şey olduğu kanaatindeyiz. Bizi kabul ettiği için Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyoruz" dedi.
"KAYSERİ, BİZİM İÇİN İDEAL KARDEŞ ŞEHİR"
Ziyarette söz alan Suluova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Doç. Dr. İnci Çatak da görme özürlü birisi olarak engellilerin topluma kazandırılması ve hayatın her alanda yer edinebilmeleri için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "Kent Konseyleri, sivil toplum örgütleri tarafından kamu hizmetine yardımcı olmak üzere oluşturulmuş birimlerdir. Biz de Suluova Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak başta kadınlarımız olmak üzere engelli vatandaşlarımız ve diğer yardıma muhtaçlar için en iyi şeyleri yapabilme peşinde koşuyoruz. Kayseri, Orta Anadolu'nun merkezi ve önemli işleri başarmış bir şehir. Suluova ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında sağlanacak bir 'Kardeş Şehir' ilişkisi ile sosyal ve kültürel alanda çok önemli mesafeler kat edeceğimizi ümit ediyorum. Kayseri, bize bu hususta gerekli yardımı ve kolaylığı sağlayacaktır" diye konuştu.
Ziyarette konuşmaların ardından Suluova heyeti tarafından Başkan Özhaseki'ye işlemeli bakır bir semaver hediye edildi. Başkan Özhaseki de misafirlerine döner kümbet maketi ile karşılık verdi.
KENT MÜZESİ, KONGRE MERKEZİ VE KAYMEK GEZİLDİ
Öte yandan Suluova heyeti Kayseri programı kapsamında Kent Müzesi, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi ile Kaymek kurslarını ziyaret etti.
Başkan Mehmet Boz burada yaptığı açıklamada "Kayseri'nin çok büyük yatırımları hayata geçirerek bölgesinin lider şehri olduğunu bir kez daha kanıtladığı görmüş olduk. Gittiğimiz her yerde çok güzel çalışmalarla ve yatırımlarla karşılaştık. Buradan çok şey öğreneceğiz" dedi.