Düzce'de Birleşik Metal İş Sendikası'ndan İşten Çıkarılan İşçiler İçin Eylem

Düzce'de Birleşik Metal İş Sendikası, işten çıkartılan işçiler için miting düzenledi.

Anatpark'ta düzenlenen mitinge DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika üyeleri ve işçiler katıldı. Konuşmalar öncesinde sendika üyeleri halay çektiler, slogan attı.
DİSK Genel Başkanı Çelebi, işçilerin Anayasal haklarını kullandığı için işten atıldıklarını belirterek, "İşten atılan işçiler anayasal haklarını kullandılar. Yaşama hakkı kadar kutsal olan haklarını kullandıkları için sokağa atıldılar. Düzce'de sanayiciler sendikaları benimsemiş değiller. Sendika tanımayacaksanız o zaman bu ülkede üretim yapmayacaksınız. Bizlerde üretimden yanayız fakat hakların hak edildiği gibi verilmesidir. Bugün beğenmediğimiz anayasanın ürettiği hakları kullanamıyoruz. Yasalar
işverenler tarafından yok sayılıyor. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Bizim derdimiz çalışmak üretmek ve insan onuruna yarışır maaş almaktır" dedi.
Birleşik Metal iş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu, bugün 21. yüzyılda değil 19. yüzyılda yaşandığını belirterek, "21 yüzyılda yaşıyoruz fakat insanlar sendikalı oldukları için işten atılıyorlar, fabrikanın kapısına satılık yazısını asıyorlar. Bunlar 21 yüzyılda 19 yüzyılı yaşıyorlar. Düzce'de 30-40 bin işçi çalışıyor fakat bunların sadece bin tanesi anca sendikalıdır" şeklinde konuştu.