Şehit annesi oğlunun cenaze törenine ayakkabısız katıldı

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda elinde bomba patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Tuğ'un cenaze törenine şehit annesi Hamsiye Tuğ, ayakkabısız katıldı.

Vali konağı önünde düzenlenen törenlerde şehit annesinin çıplak ayakla törene katılması törene katılanların acısını bir kat daha arttırdı. Ayağında sadece çorapla törene katılan acılı annenin, evladını kaybetmenin acısıyla ayakkabı giymediği görüldü. Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakan acılı annenin ayağında ayakkabı olmadığının daha sonradan fark edilmesi üzerine, şehit annesine terlik alınarak giydirildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Vali konağı üzerinde düzenlenen törenlere 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Şehit yakınlarının gözyaşlarının sel olduğu törende, askerlerde göz yaşlarını tutamadı. Törende Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakıldı. Şehit Annesi Hamdiye Tuğ'un askerlere sarılarak ağıtlar yakması ve onlarla diyaloga girmesi yürekleri burktu. Şehit eşi Emine ve şehidin çocukları 15 yaşındaki Arzu, 13 yaşındaki Yavuz tören alanında ayakta durmakta zorlandı. Şehidin ailesine bayan jandarma görevlileri yardım ederek, onların ayakta durmasını sağladı. Şehidin 2 yaşındaki küçük kızı Buse ise, babasının ölümünden habersiz tören alanında yakınlarının kucağında uyudu.

Tören Alanına gelen ve Şehit Uzman Çavuş Halil Tuğ'un paşası 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, şehit yakınlarına sarılarak onların acısına ortak oldu. Saygı duruşu ile başlayan törenlerde, şehidin öz geçmişi okundu.

Törende konuşan Vali Ramazan Sodan, Adıyaman halkının acısının büyük olduğunu belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun. Aziz şehidimiz kutsal görevini yaparken hayatını kaybetmiştir. Şehidimizin ailesine Allah sabırlar versin. Şehitlik büyük bir rütbe Allah katında şerefli bir ölümdür" dedi.

Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık ise, "Yüce Türk Milletinin huzur ve güvenliğinin sağlanması için, silahlı kuvvetlerimizin saflarında, kutsal görevini yaparken aramızdan ayrılan şehidimizin üstün hizmetleri ve hatıraları daima saygı ile anılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde yücelmekte, milletimiz onların kahramanlıkları ve fedakarlıkları sayesinde huzur ve barış içinde yaşamaktadır. Ulvi bir amaç uğruna, şahadet mertebesine eren korkusuz, evladınız kara toprağa değil, milletimizin kadirbilir hamiyetli bağrına vermenin tesellisi ve onlara sahip olmanın gururu ile siz geride kalan akrabalarına dostlarına başsağlığı diliyor ve böyle evlatlara sahip olduğunuz için sizleri bütün Türk Milleti adına saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından askerlerin omuzlarında şehidin naaşı Ulu Cami'ye götürülmek üzere hareket etti.

Şehit annesi oğlunun cenaze törenine ayakkabısız katıldı


İHA