Lice'de Öğrencilere Uyuşturucu Madde Konusunda Seminer Verildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde öğrencilere uyuşturucu madde konusunda seminer verildi.

Ayşe Toprak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) düzenlenen seminere Lice Kaymakamı Mehmet Kurt, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosundan Başkomiser Aynur Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Savar, İlçe Emniyet Amiri Soner Koçak, Lice Emniyet Amirliği'nde görevli Başkomiser Murat Terzi ile İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu'ndan Başkomiser Aynur Tekin, seminerde, gençlerin uyuşturucuya nasıl başladığı, uyuşturucunun zararları, birey ve toplum üzerindeki etkilerini anlattı. Özellikle tütün bağımlılığı ve sigaranın zararlarının anlatıldığı konuşmada, başta sigara olmak üzere, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının beraberinde getirdiği bireysel tahribatın, toplumun temel direği ve dinamik yüzü olan gençler üzerindeki etkisinin toplumsal alanda
kitlesel bir yıkımın da tetikleyicisi ve habercisi olduğunu belirten Tekin ayrıca madde bağımlılığı üzerinde de genel değerlendirmelerde bulundu. Seminerde bağımlılık sürecinin gelişimi, uyuşturucu maddelerin insan üzerindeki ruhsal ve biyolojik olumsuz etkileri ile arkadaş çevresi ve ailenin madde kullanımındaki önemi konularında da genel olarak açıklayıcı bilgiler verildi.
Kaymakam Mehmet Kurt ise, öğrencilere ve velilere seslenerek, "Madde bağımlılığı sigara ile başlar. Sigara içen insanların vücutları uyuşturucuya yatkın olur. Geleceğimiz olan gençleri bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak hepimizin görevidir. Bu konuda özellikle anne ve baba ile öğretmenlere büyük görevler düşmektedir. Çünkü uyuşturucu bağımlılığı insana en yakınından yani çevresinden geçer. Yapılan araştırmalarda kötü alışkanlıkların tamamının arkadaş ve çevrede bulunan yakınlarından bulaştığı tespit
edilmiştir. Çocuklarımızın arkadaşlarını iyi bilir ve tanırsak hiçbir sıkıntı yaşamayız. Ama mutlaka çevrelerini iyi tanımak durumundayız. Özellikle öğrencilerimiz kötü arkadaşlıklar edinmemeli, edinenlere de engel olunmalı" dedi.
Kaymakam Kurt, Başkomiser Aynur Tekin'e verdiği seminerden dolayı teşekkür etti. Seminerin son bölümünde ise öğrencileri madde bağımlılığına karşı koruma yolları slayt eşliğinde anlatıldı.