Horasan Kaymakamı Ağdal, Köy Gezilerini Sürdürüyor

Erzurum Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal, kış şartlarına rağmen köy gezilerini sürdürerek, halkın sorunlarını dinliyor, çözüm üretiyor.

Horasan Kaymakamı Ağdal, Köy Gezilerini Sürdürüyor
Kaymakam, Ağbal gittiği köylerde köy okullarını gezerek eğitimdeki aksamaları yerinde inceleyip öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımında bulundu. Öğrencilerle sohbet ederek eksiklerini belirleyen Ağbal beraberinde getirdiği giyim eşyalarını kendi eliyle ihtiyaçlı olarak tespit edilen öğrencilere giydiriyor.
İlçede görev yapan bürokratlarla birlikle köy gezileri düzenleyen Ağbal, her okuldan ihtiyaçlı bir öğrencinin kaymakamlık tarafından okutulacağını bildirdi. Okuma imkanı olmayan okul çağı çocuklarının da okumalarını sağlamak için masraflarının kaymakamlık tarafından karşılanacağını anlatan Ağbal, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
ÖĞRENCİLERE GİYİM DESTEĞİ
Okulları teftiş esnasında muhtaç öğrencilerin giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere ihtiyaç tespiti yapılmasını ve listelenmesini isteyen kaymakam Ağbal, SYDV vakıf elemanlarınca getirilen malzemeleri çocuklara kendi elleriyle giydirerek onların gönlünü aldı. Orta öğretimden mezun olan çalışkan ve zeki öğrencilerin listesinin tespit edilmesini isteyen Ağbal öğrencilerin velileriyle görüşerek bu öğrencilerin üniversite sınavlarında başarılı olabilmeleri için dershane imkanı sağlayacaklarının sözünü verdi. Eğitimde mevcut çıtanın yükseltilebilmesi için gerekli her türlü desteği vereceklerini açık ifade eden Ağbal eğitime katkılarının devamı için gerekli bursları da sağladıklarını ifade etti.
Öğrenci velileriyle de fikir alışverişinde bulunan kaymakam Ağbal, çağımızın gereği olan eğitimde kendi üzerlerine düşen her ne varsa yerine getirmekle mükellef olduklarını ve aynı hassasiyeti velilerden de beklediklerinin altını çizdi. Ağbal, okutulmayan kız öğrencilerinde okumaları için kaymakamlık olarak her türlü imkanlarını seferber ettiklerini ve bununda değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.
Haftalık köy gezileri sırasında ziyaret ettiği köylerde sıkıntıları yerinde inceleyen Horasan kaymakamı Mahmut Ağbal zaman zaman duygusal anlarda yaşıyor. Ziyaret çerçevesinde gittiği Akçataş, Hacı Ahmet Baba ve Dönertaş köylerinin ziyareti sırasında köy halkıyla çeşitli görüş alışverişinde bulundu.
AĞBAL'IN DUYGUSAL ANLARI
Ziyaret için gittiği köylerde ev ziyaretleri esnasında 80 yaşındaki Güleser İspir'in evini de ziyaret eden kaymakam burada duygulu anlar yaşadı. Evinde hiçbir şeyi olmayan ve 50 yaşındaki yatalak oğluna bakan ve torunu üniversite okuyan Güleser ninenin bu içler acısı durumu karşısında Güleser nineye yardım etmek isteyen kaymakama Güleser nine "Evladım benden daha ihtiyaçlı olanlar vardır. Ben yardım kabul edemem" diyerek onurlu tavrıyla kaymakamın duygulanmasına sebep oldu. Kaymakamın yardım noktasında bütün ısrarına rağmen yardım talebini geri çeviren Güleser nine "Kapımızın önüne ihtiyaca binaen bir tuvalet olursa iyi olur" dedi. Bu tavır karşısında her gün SYDV kapılarında ihtiyaçlı olmamalarına rağmen kuyruklar oluşturan vatandaşlara iyi bir cevap olacağını hatırlatan Ağbal bu gurur abidesi nine karşısında çok duygulandı. Vakıf elemanlarına Güleser ninenin yatalak olan 50 yaşındaki oğlunun bakımı ve okuyan öğrencisinin masraflarıyla beraber Güleser ninenin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi.
TOPLU NİKAH MÜJDESİ.
Köy gezileri sırasında önemli konulara değinen kaymakam Ağbal bir önemli sorunun çözümü içinde gerekli girişimlerin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek nikahı olmayan ve imkansızlıklardan kaynaklı resmi nikah kıydıramayan evli çiftlerinde yapacakları toplu nikahla bu sorunlarının çözümü için listeler oluşturulması noktasında köy muhtarlarını görevlendirdi.
Haftalık rutin köy gezilerinden memnun olan köylüler bu yakın ilgiden ve çözümlerden memnun kalan vatandaşlar kaymakam Ağbal'a teşekkürlerini bildirdiler. Köydeki vatandaşlar bu yakın ilgiden mutluluk duyduklarını ifade ederek, kaymakama ulaşmak istediklerinde hiçbir engelle karşılaşmadıklarını da belirttiler. Köylerle ilgili sorunlarını rahat bir şekilde dile getiren vatandaşlar bu çalışmalardan dolayı çokta sıkıntı yaşamadıklarını bildirirken ekonomik sorunlardan kaynaklı sıkıntılarının da çözümü için kendilerinin de ellerinden geldiğini yapmaya gayret ettiklerini söylediler.