Mengen'de turizm ve aşçılık sektörü masaya yatırıldı

'Turizme Yön Verenler' konferans zincirinin 7.'si Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi. Konferansa, T

'Turizme Yön Verenler' konferans zincirinin 7.'si Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi. Konferansa, Türk mutfağının önemli isimleri katıldı.

AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Recep Arısoy (Turizm Yazarı) Ali Selek (Chef Club Başkanı) Rafet İnce (Ağa Oğlu İstanbul) Özgür Özkan (Show Tv İstanbul) Ömür Akkor (Show Tv-TRT) Mehmet Usta (Hilton İstanbul) Hülya Erol (Annem Mutfakta Tv) Hüseyin Hakkı Kahveci (Turizme Dair Programı) Işıl Erol (Görsel Tasarım Danışmanı), Türk mutfağının ve turizminin günümüzdeki durumu ve sorunları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu ve Mengen Aşçılık Lisesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdikleri konferansta konuşan Türkiye'nin ünlü şefleri, Türk mutfağının geleceği hakkındaki görüşlerini de katılımcılarla paylaştı. Konferansta ilk konuşmayı yapan Özgür Özkan, ülkemizdeki meslek grupları içersinde aşçıların daha şanslı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin gerçeklerini ele alırsak, aşçılar olarak iş anlamında kendimizi şanslı görebiliriz. En azından ailemizi geçindirecek kadar kazanabiliriz." dedi.

Genç aşçılara, işlerini severek yapmalarını tavsiye eden Özgür Özkan, "Ben sevmediğim bir işi bir saniye bile yapmam. İşimi severek yapıyorum. Yemek yapmaktan büyük zevk alıyorum. Sanırım başarı buna bağlı. Bir işi severek yapmak, bence başarıda en önemli nokta. Siz de aşçılık mesleğini severek yapın, yaptığınızdan zevk alın. Başarı sonradan gelecektir." şeklinde konuştu.

Chef Club Başkanı Ali Selek, yaptığı konuşmada, mesleki dayanışmadan söz etti. Ali Selek, turizm sektörünün gelişmesiyle beraber aşçılık mesleğinin çok daha fazla önem kazandığını vurgulayarak, sektörde çalışanların dayanışma içerisinde olarak, hem kendi mesleklerini hem de Türk mutfağını geliştirmek için çaba sarf etmeleri gerektiğini söyledi. Konferansın sonunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oktay Çetin, konuşmacılara plaket takdim etti.