Türkiye'nin en büyük AVM'si geliyor

Nata Grup'un Ankara'da inşa ettiği Nata Vega Alışveriş Merkezi (AVM), 500 bin metrekareyi bulan kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük AVM'si olmasıyla birlikte, Mamak Çöplüğü'nün yanı başında inşa edilmesiyle de dikkati çekiyor.

Türkiye'nin en büyük AVM'si geliyor
 Nata Grup Gayrimenkul Proje Geliştirme Uzmanı Gül Şenol, sürekli batıya gelişen Ankara’da merkeze yakın yer kalmadığını belirterek, bundan dolayı merkeze hem yakın hem de gelişmeye müsait yatırım bölgesi olarak Çankaya ile Mamak’ın kesiştiği bölgeyi seçtiklerini söyledi.

ORTA ASYA SOSYETESİNİ ÇEKECEK

Projeyi daha cazip kılmak için konsept çalışmalara da yer verdiklerini belirten Şenol, şunları kaydetti: “Konseptlerden biri, 360 derecelik akvaryum içinde bir restoran. Ayrıca tam olarak kesinleşmemekle birlikte 365 gün kayak yapılabilecek bir pist düşünüyoruz. Kesinleşmesi için yurtdışındaki firmalarla görüşmelerimiz sürüyor.’’ Şenol, kendilerini sadece Ankara’nın değil, İç Anadolu Bölgesi’nin alışveriş merkezi olarak gördüklerini ifade ederek, ‘’IKEA’nın şehirlerarası çekiminden faydalanmanın yanında, dünyaca ünlü bazı markaları da ilk kez Türkiye’ye getirerek cazibemizi artıracağız. Nata Vega AVM sadece ülkemizin değil, Orta Asya ve Ortadoğu’nun da alışveriş merkezi olacak. Kendimize Türk cumhuriyetlerindeki A plus tüketicileri hedef seçtik’’ dedi..

Dezavantaj değil aksine avantaj

Projenin Mamak Çöplüğü’nün yanında uygulanmasının tedirginliğini yaşamadıklarını ifade eden Şenol, çöplüğün kendileri için dezavantaj olmayıp aksine avantaj olduğunu söyledi. AVM’nin ısıtılmasında ve soğutulmasında çöplükten çıkacak metan gazını kullanacaklarını vurgulayan Şenol, “Gazı AVM’nin ısıtılmasında kullanıp soğutarak çöplüğe geri gönderiyoruz. Böylece onların soğutma, bizim ise ısıtma masrafımız ortadan kalkacak. Yüzde 80’i ıslah edilen çöplükte, artık seralarda organik besinler üretiliyor. Önümüzdeki yıl ise koku tamamen sıfır seviyesine indirilecek olup bununla ilgili her türlü çalışma süratle devam etmekte” dedi.