Aibü Öğrencileri Ak Gıda Üretim Tesislerini Gezdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği 4

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri, Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bulunan Ak Gıda üretim tesislerini ziyaret ederek, süt ve meyveli içecek üretimi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Gıda Mühendisliği Bölümü'nün düzenlediği teknik geziye Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da katıldı. Türkiye'nin en büyük süt işletmesi olan Ak Gıda tesislerinde, fabrika hakkında Üretim Müdürü Çağatay Arıcan ve Genel Müdür Hüseyin Avcı'dan bilgi alan AİBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, daha sonra yetkililerle birlikte üretim tesislerini gezdi. Gezi sonrası öğrencilerin sorularını yanıtlayan Üretim Müdürü Çağatay Arıcan, Ak Gıda'nın günde Bin 500 ton süt ve 400 ton meyveli içecek üretim kapasitesi ile ülkenin en büyük süt işletmecisi olduğunu belirtti.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da bu tür teknik gezilerin öğrencilerin mesleki yaşamları için önemli olduğunu belirterek, Ak Gıda yetkililerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.