Enkaz Altında Kalan Köpek Saatlerce Kurtarılmayı Bekledi

Beşiktaş'ta, dün yıkılan metruk yapının enkazının altında kalan bir köpek, itfaiye ve arama-kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışması ile kurtarıldı

Enkaz Altında Kalan Köpek Saatlerce Kurtarılmayı Bekledi
Beşiktaş'ta, dün yıkılan metruk yapının enkazının altında kalan bir köpek, itfaiye ve arama-kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışması ile kurtarıldı. Sağ kurtarılan köpeğin sahibi Seval Söğüt, enkaz altında en az 3 köpeğin daha olduğunu ifade etti.
Alınan bilgiye göre, Seval Söğüt; Ortaköy Muallim Naci Caddesi üzerinde bulunan yıkılmak üzere olan metruk binaya, Çatalca'dan getirdiği 2 köpek ile 2 sokak köpeğine söz konusu metruk binada barınak yaparak bakımını üstlendi. Bu sırada metruk bina, içerideki köpeklerden habersiz olan mülk sahibi tarafından dün sabah saatlerinde habersiz şekilde iş makineleri ile yıkıldı. Sokaktaki başıboş sahipsiz köpekleri bulup tedavilerini yaptıran ve dün öğle saatlerinde köpeklere bakmak için yeniden gelen Söğüt,
binanın yıkıldığını görünce şaşkına döndü. Enkaz altında köpek sesi duyan talihsiz kadın, hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri öğle saatlerinde yapılan çalışmada köpeğe ulaşamadı. Gündüz ara verilen çalışma, akşam saatlerinde yeniden başlatıldı. İtfaiyenin çalışmasına Arama Kurtarma ekipleri de dahil oldu. Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından sesi duyulan köpek, enkaz altından canlı olarak kurtarıldı. Köpek, daha önce bakımını yapan Söğüt'e teslim edildi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Söğüt, 4 tane köpeğin olduğunu kaydederek, "Onların tedavilerini yaptıracaktım. Öğleyin gelince binanın yıkıldığını gördüm. Birisi kurtuldu ancak enkaz altında en az 3 köpek daha var" dedi.
Arama ve Kurtarma ekipleri ile itfaiye grubu, gece 02.30'a kadar sürdürdükleri çalışmaya sabah devam etmek üzere ara verdi.
Enkaz altında oldukları sanılan 3 köpek, halen kurtarılmayı bekliyor.