Çifte bayram yapan esnaftan hükümete: Teşekkür ederiz

Hükümetin vergi borcu olanlara yönelik yaptığı yeni düzenleme esnafa çifte bayram yaşattı. Kurban Bayramı öncesi yapılan vergi düzenlemesine bir de ça

Hükümetin vergi borcu olanlara yönelik yaptığı yeni düzenleme esnafa çifte bayram yaşattı. Kurban Bayramı öncesi yapılan vergi düzenlemesine bir de çarşı-pazardaki artan hareketlilik eklenince esnaf bayram bereketini iliklerine kadar hissetti. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, "Vergi borcu düzenlemesi esnafımıza müthiş etki yaptı, hükümete teşekkür ederiz." dedi.

Havaların da iyi gitmesi ile Kurban Bayramı öncesi çarşı-pazarlar doldu taştı. Artan işlere bayram arifesinde vergi borcu düzenlemesi de eklenince esnaf çifte bayram yaptı.

Hava sıcaklığının da olumlu etkisiyle vatandaşların çarşı pazara akın ettiğini belirten BESOB Başkanı Arif Tak, bayramdan bir hafta önce başlayan hareketliliğin yüz güldürdüğünü kaydetti. Tak, "Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi olmasa da işler esnafımızı sevindirdi. Bayramdan hemen önce vergi borcu düzenlemesi de esnafımızın yüzünü güldürdü. Düzenleme esnafımıza müthiş bir heyecan getirdi. Esnaf ve sanatkarlarımız hükümete müteşekkir. Galiba Mart ayı gibi düzenleme hayata geçirilecek. İnşallah esnaflarımız da bu düzenlemeden yararlanacak, ödemelerini aksatmayacak. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle işlerimiz iyice rayına oturacak. Artan kazançlarımızla borcumuzu ödeyeceğiz." diye konuştu.

"BENİM DE BORCUM YOK, AMA BU BİR AF DEĞİL, ELEŞTİRİLER YERSİZ"

Vergi borcu düzenlemesine karşı çıkanların 'Borcunu ödeyenler suçlu mu?' yönündeki eleştirileri haksız bulduğunu kaydeden BESOB Başkanı Arif Tak, kendisinin de devlete bir kuruş vergi borcu olmamasına rağmen düzenlemeyi desteklediğini bildirdi. Düzenlemenin bir af olmadığının altını çizen Tak, anaparanın silinmediğine dikkat çekti. Başkan Tak şu görüşleri dile getirdi:

"Bazı kesimler düzenlemeyi eleştiriyor. 'Vergi borcu olmayanlar suçlu mu?' sözünü benim de söylemeye hakkım var, ama bu adaletli olmaz. Çünkü düzenleme bir af değil. Borç miktarı olan anaparadan bir silinme söz konusu değil. Sadece anaparanın üzerine gelen faizden bir miktar düşürülüyor. Kimse düzenlemeyi haksız yere eleştirmesin. Beklenen ve ihtiyaç duyulan bir çalışmaydı."