Antalya Büyükşehir Belediye: 78 - Bornova Belediyesi: 74

Salon: Atatürk Spor Salonu

Hakemler:engin Kennerman-yener Yılmaz-ziya Özorhun

Antalya Büyükşehir Belediye (78): Dwayne Chism 3 (1 ribaund), Muratc

Salon: Atatürk Spor Salonu

Hakemler:engin Kennerman-yener Yılmaz-ziya Özorhun

Antalya Büyükşehir Belediye (78): Dwayne Chism 3 (1 ribaund), Muratcan Güler 14 (6 ribaund-5 asist), John Prince 14 (5 ribaund-5 asist), James Christopher 15 (2 ribaund- 2 asist), Emre Bayev 2 (1 ribaund), Gökper Gen 2 (2 ribaund-1 asist), Barış Hersek 7 (4 ribaund-2 asist), Polat Kocaoğlu 21 (2 ribaund-1 asist).

Bornova Belediyesi (74): Serdar Yavuz 3 (1 asist), Umutcan Özyıldırım (1 asist), Tomas Nagys, Rıfat Murat Kaya 11 (1 ribaund), Pertev Öngüner 3 (2 asist), Torin Jamal Francis 8 (14 ribaund), Michael Brandon Roll 21 (7 ribaund-3 asist), David Tyler Smith 24 (11 ribaund-3 asist), Soner Şentürk 4 (6 ribaund-4 asist)

1. Periyot: 19-26

2. Periyot: 16-17

3. Periyot: 19-13

4. Periyot: 24-18

Beko Basketbol Ligi'nin altıncı haftasında Antalya'da oynanan maçta Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi'ni 78-74 yendi.

Ligin altıncı haftasına puan cetvelinde ikinci sırada yer alarak giren Antalya Büyükşehir Belediyesi, beşinci sıranın sahibi Bornova Belediyesi ile karşılaştı. Maçtan Antalya temsilcisi 78-74 galip ayrıldı.

Maça Bornova Belediyesi Michael Brandon Roll, David Tyler Smith ve Pertev Öngüner'in basketleri ile hızlı başlarken, 4. dakikayı 4-14 önde geçti. John Prince'ın sayıları ile oyunda dengeyi kurmaya çalışan ev sahibi takım, Polat Kocaoğlu'nun 3 sayılık basketinin ardından James Christopher'ın boyalı alandan bulduğu sayılarla hücumda toparlandı. İzmir temsilcisi, David Tyler Smith- Michael Brandon Roll ikilisi ile rakip potada etkili olarak ilk periyodu 19-26 önde noktaladı.

İkinci periyoda 3 sayı çizgisinin gerisinden Michael Brandon Roll'un ve Murat Kaya'nın basketleri ile başlayan konuk takım, potasında 4 dakikaya boyunca sayıya izin vermezken, kendisi de oyunun bu bölümünde skor bulmakta sıkıntı yaşadı. Gökper Gen'in ve Emre Bayav'ın basketleri ile hücumdaki durgunluğuna son veren ancak Michael Brandon Roll'u durdurmakta zorlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 15. dakikayı 23-36 geride geçti. Pota altından James Christopher ve Polat Kocaoğlu ile etkili olan ev sahibi ekip, ribaundlarda sıkıntı yaşarken savunmasında da açıklar verdi. Rakibinin bu hatalarını iyi değerlendiren Bornova Belediyesi ilk yarıyı 35-43 üstün kapattı.

Üçüncü periyoda Barış Hersek, Muratcan Güler ve John Prince'ın basketleri ile 9-2'lik bir seri yakalayarak hızlı bir başlangıç yapan Antalya temsilcisi 22. dakikanın içinde farkı 1 sayıya indirdi (44-45). Murat Kaya'nın basketi ile suskunluğunu bozan, David Tyler Smith ile de kolay sayılar bulan Bornova Belediyesi, üstünlüğünü korumayı başarırken, ev sahibi takım ise Muratcan Güler ve Polat Kocaoğlu ile skor üretti. Son periyoda konuk takım, 54-56 önde girdi.

Karılaşmanın son 10 dakikalık bölümüne James Christopher'ın 3 sayılık basketi ile skor üstünlüğünü ele geçirerek başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında David Tyler Smith'i hücumda çok iyi kullanan İzmir temsilcisi, tekrar skor tabelasını lehine çevirdi. Mücadelenin bu bölümünde iki takım da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı ve son 5 dakikaya 63-64 Bornova Belediyesi önde girdi. Polat Kocaoğlu'nun üst üste bulduğu basketlerle son 2 dakikaya 4 sayı farkla 70-66 üstün giren ev sahibi takım, serbest atış çizgisinden de skor buldu.

Bitime 1 dakika kala Murat Kaya ile 6 sayıya kadar çıkan farkı eriten İzmir temsilcisi son 30 saniyeye skoru 74-73'e taşıyarak girdi. Mola dönüşünde Polat Kocaoğlu- John Prince ikilisi ile serbest atışları sayıya çeviren Antalya Büyükşehir Belediyesi, avantajını korudu ve maçtan 78-74 galip ayrıldı.