Bandırma'da Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri açıklandı.

Bandırma Belediyesi Kurban Hizmetleri Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, vatandaşların kurban kesim yerleri dışında parklarda, okul bahçelerinde, cadde ve sokaklarda, yol kenarlarında kurban kesmelerinin yasaklandığı belirtildi. Yasağa uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacağı belirtilirken, vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmeleri gerektiği vurgulandı.
Bandırma'da kurban kesim yerleri şu şekilde açıklandı:
"Kapalı Pazar yeri, 600 Evler Mahallesi itfaiye arkası, Adalet Cad. No:8 Özmaçin Apartmanı yanı boş arsa, Livatya Düğün Salonu yanı, Vecihibey Caddesi ile Eski Mezbaha Sokak trafo yanı, İhsaniye Mahallesi Ana Okulu Şehitlik Camii yanı, Kızılay mezbahası, Ceren Siteleri yanı boş arsa, Esnaf Kefalet Okulu arkası, 1525 Sokak ve 1514 Sokak kavşağı boş arsa, Ünal Sitesi 722 Sokak boş arsa, Çınarlı Mahallesi Çınarlı Caddesi No: 16 karşısı boş arsa, Sunullah Mahallesi Lalelik Ahmed Selahattin Camii yanı boş arsa, Paşabayır Mahallesi Barok Siteleri yanı boş arsa, Paşakonak Mahallesi 1030 Sokak ve 1026 Sokak boş arsa, Paşakent Mahallesi Hasan Atlı İlköğretim Okulu yanı boş arsa, 600 Evler ve 100. Yıl Mahallesi belediye su deposu eski mezarlık yanı boş arsa, Kocatepe Sokak 1514. Sokak kavşağı boş arsa, Şöförler Odası bahçesi, 600 Evler Muhtarlığı arkası, Levent Mahallesi ısıtma merkezi yanı, Uzun Sokak boş arsa, Ayyıldıztepe Mahallesi özel mezbaha kesim yeri"
Açıklamada ayrıca dini ve hijyenik şartlara uymak suretiyle kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını kesim için uygun olan kendi bahçeleri ve özel mülklerinde de kesebilecekleri belirtildi.