Bahçeci, Esnafı Ahilik Kutlamalarına Davet Etti

23. Ahilik Haftası kutlamalarının başlamasına az bir zaman kala, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir esnafını ve vatandaşlarını kutlamalara katılmaya davet etti.

Bahçeci, Esnafı Ahilik Kutlamalarına Davet Etti
11 Ekim 2010 Pazartesi günü başlayacak olan Ahilik Haftası kutlamaları öncesi, kutlamaların daha yoğun ve coşkulu geçmesi için davette bulunana Bahçeci, Ahilik Haftası'na tüm esnaf ve halkın sahip çıkması gerektiğini ifade etti.
Ahilik Haftası kutlamaları için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirten Bahçeci, "Ahilik Kültürü'nü Kırşehir'den tüm Türkiye'ye ve Dünyaya duyurma şansımız var. İnşallah çok önemli bir değerimiz olan Ahiliğe belediyemiz olsun, esnaf odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve özellikle de esnaflarımızın sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Bunun sadece bir protokol bayramı olmaktan çıkmasını istedikleri vurgulayan Bahçeci, "Elimizin daha güçlü olması ve Ahiliğe daha sağlam sahip çıkabilmemiz için tüm Kırşehirlilerin özellikle bu bir hafta boyunca yapılacak etkinliklere katılımlarını bekliyoruz. Başka illere Kırşehir'in Ahiliğin merkezi olduğunu ve herkesten daha çok sahip çıktığımızı gösterelim istiyoruz. Bütün Halkımızı Ahilik Kutlamaları'na davet ediyor ve iştirak etmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
23. HAFTALIK HAFTASI KUTLAMALARI PROGRAMI
11 Ekim 2010 Pazartesi günü gerçekleştirilecek açılış töreni ile başlayacak etkinliklerde, Ahi Evran Türbesi'nin ziyareti, Ahi Çarşısı'nın açılışı, Geleneksel El Sanatları Sergisi açılışı, esnaf ziyaretleri, Nostalji Çarşısı'nın açılışı, Ahi Pilavı ve Ahi Helvası ikramları, Çadır Müzesi açılışı, protokol ziyaretleri, mahalli sanatçılar konseri, Devlet Halk Dansları gösterileri ve Mustafa Ceceli konseri ile devam edecek.
12 Ekim Salı günü ise saat 10.00'da Ahilik Paneli düzenlenecek. Mehteran Bölüğü ve Silifke Halk Oyunları gösterilerinin de sunulacağı 23. Ahilik Haftası etkinliklerinde saat 19.00'da Bedirhan Gökçe Kırşehirlileri ve konukları şiir dinletisi sunacak. Salı günkü etkinlikler Hatay Medeniyetler Topluluğu Gösterisi ile sona erecek.
Çarşamba günü Bursa Kılıç Kalkan ekibi, Kırşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterileri, çocuklara animasyon ve materyal dağıtımı, Ahi Pilavı ve Ahi Helvası İkramı, saat 19.00'da Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Grubu'nun gösterisinin ardından, kutlamalar Zara Konseri ve havai fişek gösterileri ile devam edecek.
14 Ekim Perşembe günü Mehteran Bölüğü konseri, Trabzon Halk Oyunları ekibi gösterileri ile başlayacak olan kutlama programında Yağlı Güreş Turnuvası, Kars Kafkas Halk Oyunları gösterisi, Esnaf Gecesi ve Selahattin Alpay Konseri'nin ardından mahalli sanatçıların konseri ile sürecek.
15 Ekim Cuma günü program dahilinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından vaaz verilecek. Etkinliklerde cirit gösterileri, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu da ayrı bir renk katacak. Bu yılki etkinliklerin uluslararası boyutlara taşındığını, Kazakistan, Türkmenistan ve Kırgızistan ile yazışmaların yapıldığını ve bu yazışmalar neticesinde bu ülkelerin çadırlarının Kırşehir'e tefriş edilmesinin sağlandığını belirtti.
Kutlamalar16 Ekim Cumartesi günü Ferhat Göçer Konseri ile devam edecek. Sanayi Ticaret Bakanlığı himayesinde kutlanan 23. Ahilik Haftası'nın, Ahiliğin Merkezi Kırşehir'de bir başka güzel olacağını ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci son olarak bütün esnafları ve vatandaşları, 81 ilden gelecek olan misafirler ile birlikte Ahiliğe sahip çıkması gerektiğini tekrarladı.