Vali Karaloğlu, Van-asya İpekyolu Fuarı'nı Ziyaret Etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte bu yıl 17'nci kez kapılarını ziyaretçilere açan Van-Asya İpek Yolu Ticaret ve Sanayi Fuarı ve 1

Vali Karaloğlu, Van-asya İpekyolu Fuarı'nı Ziyaret Etti
Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte bu yıl 17'nci kez kapılarını ziyaretçilere açan Van-Asya İpek Yolu Ticaret ve Sanayi Fuarı ve 1. Van Turizm Fuarı'na katılan stantları ziyaret etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılan ve 119 firmanın katıldığı fuar devam ediyor. Vali Karaloğlu da eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Erciş yolu üzerinde bulunan Altaylı Halı Saha Tesisleri'ndeki fuar alanına geldi. Karaloğlu, burada yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak ve Nurullah Ertaş ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, tarafından karşılandı. 4 bölümden oluşan salondaki tüm stantları gezen Karaloğlu, il dışından gelen turizmcilerle sohbet ederek, fuardan memnun olup olmadıklarını sordu. Fuarın organizasyonun iyi olduğunu belirten firma yetkilileri Vali Karaloğlu'nun ilgisinden de duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Vali Karaloğlu, yaklaşık 1 saat kaldığı gezi sonrası eşi ve yardımcıları ile birlikte İpekyolu Fuarcılık tarafından stantta hazırlanan çiğköfte sofrasına oturdu. Karaloğlu, kendisine ikram edilen çiğköfteyi yemeyerek, önce çevresine toplanan vatandaşlara ikram etti, ardından kendisi yedi. Bu arada İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü standında misafirlere ayranaşı ve çeşitli ikramlar yapılırken, Bak Hele Bak lakaplı kahvaltı salonu işletmecisi Yusuf Konak'ta bilmeceler sorarak bol bol hediye dağıttı. Çiğköfte yenildiği sırada ise Vanlı sanatçı Hüsamettin Ergül de Van yöresine ait türküler okudu. Vali Karaloğlu, daha sonra fuar alanından ayrıldı.