Uluslararası Çocuk ve Gençlik festivali başlıyor

Bursa 4-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 'Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' ile tiyatroya doyacak. Bursa Büyükşehir Be

Bursa 4-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 'Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' ile tiyatroya doyacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ile ASSITEJ Türkiye Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilecek festival kapsamında Nazım Hikmet'in 'Sevda Bahçesi', 'Bremen Mızıkacıları' ve 'Çizmeli Kedi' gibi hikayeleri çok bilinen yeni uyarlamalar tiyatro severlerle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 15. düzenlenen festivalde 6'sı yabancı toplam 16 tiyatro topluluğunun şehrin farklı noktalarında sanatseverlerle buluşacağının altı çizildi. Türkiye'den Eftal Gülbudak ve Onur Kaya ile Çek Cumhuriyeti'nden Circus Mlejn gibi isimler festivalde pandomim sanatından örnekler sergileyecek. Nazım Hikmet'in 'Sevda Bahçesi', 'Bremen Mızıkacıları' ve 'Çizmeli Kedi' gibi hikayelerinin yeni uyarlama ile sahneleneceği festivalde İstanbulimpro Tiyatro Topluluğu, tiyatroseverlere yönelik atölye çalışması yapacak.

Konuk topluluklar oyunlarını Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Sahnesi, Barış Manço Kültür Merkezi, Kent Müzesi Amfi Tiyatrosu ve Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi yanında sergileyecek. Oyunların ücretsiz izlenebileceği festival, 4 Ekim Pazartesi günü saat 14.00'te Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatroda pandomim ustalarından Eftal Gülbudak'ın gösterisiyle başlayacak.