Ankara Valiliği:Şehit yakınlarına kötü muamele yapılmadı

31 Ekim'de Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı'nda yaptığı basın açıklamasından sonra Başbakanlığa yürümek istemesiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Ankara valiliği,Çevik Kuvvet polisleri tarafından kötü muamele ve zor kullanarak durdurulduğu iddialarının gerçek olmadığını söyledi.

Şehit yakınlarının Provakatörler tarafından yönlendirilerek Başbakanlığa yürütülmek istenildiğini belirten Ankara Valiliğinden; ''Kesinlikle herhangi bir şehit yakınına kötü muamele, zor kullanma gibi olumsuz tavır ve davranışlara gidilmemiştir'' denildi.

Kalabalığın emniyet güçleri tarafından defalarca uyarılmasına rağmen uç unsurlar tarafından tahrik olması nedeniyle yürüyüşe devam ettiği belirtilen açıklamada, grubun önünün Kızılay'a gelmeden Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildiği ve grubun İzmir Caddesi'ne yönlendirildiği kaydedildi.

Kalabalığın kontrolsüz şekilde Kızılay Meydanı'na, oradan da Başbakanlığa gitmesinin fiziki barikatla engellendiğini ifade eden Ankara Valiliği, açıklamasında şu bilgileri verdi: "Kesinlikle herhangi bir şehit yakınına kötü muamele, zor kullanma gibi bir olumsuz tavır ve davranışlara gidilmemiştir. Vatandaşın huzur ve güveni için çaba gösteren, büynesinde pek çok şehidi barındıran, bu haliyle de şehitlerimizin yakınlarının halini ve kıymetlerini en iyi bilen ve her zaman onların yanında, hizmetinde olan emniyet mensuplarımız, hiçbir şekilde onları incitici tavır ve davranışta olmamıştır. Aksine, şehit ailelerinin duygularını istismar eden bazı kişilerin onları suistimal etmeleri önlenmiştir."