Sarikamis'ta Çocuklar Önce Kuran Kursu, Sonra Spora Kosuyor

Sarikamis’ta sabah Kuran kursuna giden çocuklar, daha sonra yaz spor okullarina gelerek, çesitli branslarda spor egitimlerine katiliyor.

Sarikamis'ta Çocuklar Önce Kuran Kursu, Sonra Spora Kosuyor
Sarikamis Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü ile Ilçe Müftülügü’nün ortaklasa hayata geçirdigi projeyle çocuklar, hem Kuran kurslarina gidiyor, hem de spor yapiyor.

2023-2024 egitim-ögretim yilinin sona ermesiyle birlikte, yaz aylarinda çocuklarin tatillerini verimli bir sekilde spor yaparak geçirmeleri amaciyla Sarikamis’ta düzenlenen yaz spor okullarinda 600 çocuk çesitli spor dallarinda egitim aliyor.

Sarikamis Gençlik ve Spor Hizmetleri Ilçe Müdürlügü antrenörleri nezaretinde atletizm, basketbol, badminton, boks, cimnastik, futbol, tenis, masa tenisi, özel sporcular, voleybol ve yüzme gibi branslarda çocuklara egitim veriliyor.

Yaz Spor Okullarina yogun ilgi oldugunu ifade eden Ilçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ali Koçak, "Sarikamis Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü olarak Yaz Spor Okullari açmis bulunmaktayiz. Çesitli branslarda faaliyetler yapiyoruz basta futbol olmak üzere atletizm, tekerlekli kayak, özel sporcular, voleybol ve cimnastik gibi birçok bransta etkinligimiz var. Çalismalarimiz tam hiziyla devam ediyor. Ayrica Gençlik Merkezi bünyesinde de diger egitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Halk oyunlari, müzik çalismasi, gitar, resim, Ingilizce kursu, dini degerler gibi etkinliklerimizde devam etmektedir" dedi.



"Önce Kuran kursu, sonra spor"

Koçak, "Sabah önce Kuran kurslarina gidiyor çocuklarimiz, Kuran kurslari bittikten sonra futbol sahasina, spor salonlarina çocuklarimizi aliyoruz. Toplam 600 ögrenci kurslara katilim sagliyor" diye konustu.

Ali Koçak, Sarikamis Kaymakamligi ve belediye baskanligina çocuklara antrenmanlarda giymek üzere yaptirdiklari spor malzemeleri için tesekkür etti.

Sarikamis Yaz Spor Okullari’nda, tüm branslarda hafta içi her gün, egitim veriliyor. Spor okullarinda yaklasik 600 çocuk egitim aliyor. Sarikamis’ta spor okullarina olan yogun ilgi ise dikkat çekiyor.
Kaynak: İHA