Samsun'da Sulama Tesisleri Restore Ediliyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarimsal üretimde farkindalik olusturmak ve üretimi desteklemek amaciyla Samsun’un çesitli ilçelerinde bulunan sulama tesislerinin restorasyon çalismalarina basladi.

Samsun'da Sulama Tesisleri Restore Ediliyor
Il Özel Idaresi’nin kapanmasinin ardindan Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne devredilen tarimsal küçük sulama tesislerinin restorasyonlarina yönelik bir proje hayata geçirildi. Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansi (DOKAP) ve Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin kaynaklari kullanilarak hiz verilen çalismalar kapsaminda Vezirköprü, Havza, Kavak, Atakum, Tekkeköy ve Çarsamba ilçelerindeki 11 mahallede yer alan küçük sulama tesislerinin restorasyonlarina baslandi.

Büyüksehir Belediyesinin envanterinde bulunan ve restorasyonu devam eden sulama tesislerinin bitirilmesiyle yaklasik bin 200 üretici bu tesislerden faydalanabilecek. Restorasyonlar tamamlandiginda yaklasik 10 bin dekar alanda tarimsal üretimin desteklenmesi saglanacak. Restorasyon çalismalariyla üreticilerin daha rahat bir sekilde sulama faaliyetlerini sürdürebilmesi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA