Kavurucu Sicaklar Sevimli Dostlari Terletti

Denizli’de mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sicakliklari insanlar kadar hayvanlari da olumsuz etkiledi. Kavurucu sicaktan bunalan bir kedinin, is yeri önündeki fiskiyeden suç içmesi ilgi odagi oldu.

Kavurucu Sicaklar Sevimli Dostlari Terletti


Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi yurdun güney ve bati kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Son yillarin en kurak yaz mevsiminin yasandigi Denizli’de de etkisini sürdüren kavurucu sicaklar, basta yaslilar ve çocuklar olmak üzere insanlari olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar günün en sicak saatlerinde vatandaslari disariya çikmamalari konusunda uyarirken, evlerinde bunalanalar solugu açik alanlarda aliyor. Sicaktan en fazla etkilenen kesimlerden olan çocuklarin ise süs havuzlarindaki tehlikeli serinligi endiseye yol açiyor.

Sevimli kedi kalabaliga aldirmadi

Sicakligin mevsim normallerinin üzerine seyrettigi Denizli’de, termometreler ögle saatlerinde 43 dereceyi gösterdi. Asiri sicaklar, insanlari oldugu kadar hayvanlari da olumsuz etkiledi. Kavurucu sicaktan bunalan bir kedinin, Denizli Sehirlerarasi Otobüs Terminalindeki bir is yerinin önüne su sogutmak için yerlestirilen fiskiyeden su içmesi ilgi odagi oldu. Sevimli kedi, gelip geçenlere aldirmadan fiskiyeden su içerek serinlemeye çalisti. Susayan kedinin sergiledigi davranislari ilgiyle izleyen vatandaslar, bu anlar cep telefonlariyla ölümsüzlestirdi.
Kaynak: İHA