Öz Iplik-Is'ten Akort Firmasi Önünde Basin Açiklamasi

Öz Iplik-Is Genel Sekreter Yardimcisi Kadir Erkan, Akort Ortopedik Ayak Bakim Ürün. San. Tic. Ltd. Sti. çalisanlarinin sendikal mücadelesi adina sirketin Istanbul’daki merkezinin önünde basin açiklamasi yapti.

Öz Iplik-Is'ten Akort Firmasi Önünde Basin Açiklamasi
Öz Iplik-Is Genel Sekreter Yardimcisi Kadir Erkan, Karabük’te faaliyet gösteren Akort Ortopedik Ayak Bakim Ürün. San. Tic. Ltd. Sti. çalisanlarinin sendikal mücadelesi ve Akort isvereninin sendika karsiti tutumu nedeniyle firmanin Istanbul’daki merkezi önünde basin açiklamasi yapti. Erkan, Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akort merkezi önünde sendika üyesi isçiler adina yaptigi basin açiklamasinda, Akort firmasinda çalisan isçilerin anayasal haklarini kullanarak sendikaya üye olduklarini, isverenin ise bu duruma baski ve isten çikarma ile karsilik verdigini belirtti.

4 isçinin isten çikarilmasina tepki gösteren Erkan, “Uluslararasi markalara üretim yapan bu is yerine isçilerin iradesini yok sayan, isçiyi magdur eden bu tutum hiç yakismiyor. Isvereni sagduyuya davet ediyoruz. Yetkiye itirazini geri çekmesini istiyoruz. Süreç uzamadan, bu isi olmasi gerektigi gibi tatliya baglayalim istiyoruz. Bizi lütfen dogru pencereden yorumlayin. Sendikalarin is yerlerine sagladigi ve saglayacagi katkilari arastirin. Biliyoruz, ülke olarak, sektör olarak zor günlerden geçiyoruz. Sorumlusu biz degiliz. Siz de degilsiniz. Ancak birlikte hareket edersek güçleniriz. Bugün birbirimize her zamankinden daha çok ihtiyacimiz var. Bugün kenetlenmeye daha çok ihtiyacimiz var. Gelin diyalogla bu isi sonuçlandiralim, magduriyetleri giderelim. Açik ve dürüstçe emekçiler için güven insa edelim” dedi.

Kaynak: İHA