Mahir Ögretmenin Cinayetinde 'Çete' Detayi

Kocaeli’de otomobilinde öldürülen lise müdür yardimcisi Mahir Çogaç’in cinayetinin ardindan kan donduran detaylara ulasildi. Çogaç’in kardesinin 4 yil önce Adana’da suç örgütü lideri Bedirhan Baygara’yi öldürdügü, Mahir Çogaç’in ise "kan davasi" ugruna katledildigi öne sürüldü. Yakinlari, meslektaslari ve ögrencileri tarafindan sevilen, hiçbir suça karismayarak kendisine ve ailesine Kocaeli’de yasam kuran Çogaç’tan geriye ise acili ailesi kaldi.

Mahir Ögretmenin Cinayetinde 'Çete' Detayi
Olay, 26 Haziran Çarsamba günü saat 09.00 siralarinda Çayirova Mahallesi Fatih Caddesi’nde meydana geldi. Evinden çikan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Mahir Çogaç, bindigi otomobilinde emniyet kemerini taktigi sirada silahli saldiriya ugradi. Otomobilin yanina yaklasan zanli, tabanca ile Çogaç’i basindan vurdu. Kanlar içinde kalan Çogaç hayatini kaybetti, zanli ise olay yerinden kosarak uzaklasti.

Katil yakalandi

Olaya iliskin baslatilan genis çapli sorusturma kapsaminda Kocaeli Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro dedektifleri, katilin ve olaya karistigi düsünülen süphelilerin pesine düstü. Çogaç’i vuran süpheli ile ona yardim ettigi ögrenilen sahis, operasyonla Istanbul Ümraniye’ye bagli Dudullu’da yakalandi. Olayla ilgili farkli gözaltinalarin da oldugu ögrenildi.

Evli ve 2 çocuk babasi Mahir Çogaç’in cenazesi ise dün 18 yildir görev yaptigi okulun bahçesine getirildi, helallik alindi. Egitimci Mahir Çogaç; ailesi, yakinlari, meslektaslari ve ögrencileri tarafindan gözyaslariyla son yolculuguna ugurladi.

Hain pusuda Baygara izi

Cinayetin ucu, 2020’de Adana’da islenen bir baska cinayete uzandi. "Baygaralar" isimli organize suç örgütünün 4 yil önceki lideri Bedirhan Baygara’nin (36) bir kafede kiz arkadasiyla oturdugu sirada silahli saldiriya ugrayarak hayatini kaybettigi, Baygara’yi vurdugu iddia edilen kisinin ise Mahir Çogaç’in kardesi Y. Çogaç oldugu bildirildi.

Mahir Çogaç’in cinayetinin, Bedirhan Baygara’nin öldürülmesiyle baglantili oldugu, olayin kan davasi ugruna gerçeklestirildigi ileri sürüldü. "Hayalet" lakapli Y. Çogaç’in ise olayin ardindan yakalanamadigi iddia edildi. Intikam almak isteyen Baygaralarin, Çogaç ailesinden kimseye ulasamadiklari için, ögretmen Mahir Çogaç’a pusu kurduklari iddia edildi.

Kardesleri birçok suça karismis

Mahir Çogaç’in kardeslerinden M. Çogaç’in da 2000’li yillarda Adana’da "Çogaçlar çetesi" olarak bilinen organize suç örgütünün lideri oldugu ve çesitli suçlara karistigi, S. Çogaç’in ise "silahli çete üyeligi, adam öldürmek ve yaralamak" suçlarindan 2002’de yakalanip yargilandigi aktarildi.

Çetelerden kaçip, ögretmen oldu

İçel Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyati Bölümü’nden 2000’de mezun olan, 2006’dan bu yana da Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde görev yapan Çogaç’in çevresi, meslektaslari ve ögrencileri tarafindan sevilen ve saygi gören biri oldugu, hiçbir suça karismayarak kendisine ve ailesine Kocaeli’de yasam kurdugu ögrenildi. Suçsuz yere pusu kurularak öldürülen Mahir Çogaç’tan geriye ise gözü yasli çocuklari ve esi kaldi.
Kaynak: İHA