Geçit, 'Konak Duzdasi'ya Güvenilir Ve Saglam Konutlar Insa Edilecek'

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Konak mahallesi Duzdasi bölgesindeki rezerv alana Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapilacak deprem konutlarinin projesinin tamamlandigini, ihale sürecinin ise devam ettigini söyledi.

Geçit, 'Konak Duzdasi'ya Güvenilir Ve Saglam Konutlar Insa Edilecek'
Yesilyurt Ilçesinin muhtelif bölgelerine insa edilecek deprem konutlarinin tüm asamalarini yakindan takip eden Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Konak mahallesinde ki Konteyner Kenti ziyaret ederek, Duzdasi bölgesindeki rezerv alana insa edilecek deprem konutlariyla ilgili mahalle muhtarlari ve mahalle sakinlerine detayli bilgiler paylasti.

Mahallelerine yapilacak deprem konutlari için çalismalarin devam ettigini söyleyen Konak Mahalle Muhtari Cahit Isildak, “Belediye Baskanimiza mahallemizin sikintilarini ilettik, kendisi de ekibiyle birlikte buraya gelerek ortada dolasan bilgi kirliligine son vermek için mahalle sakinlerimizle yüz yüze görüstü, tüm sorulara detayli cevaplar verdi. Baskanimizdan Allah razi olsun, bizimle yakindan ilgileniyor. Insallah güzel gelismeler olacak, biraz sabir göstermemiz gerekiyor. Devletimize ve Bakanligimiza sonuna kadar güveniyoruz. Bu süreçte bizi yalniz birakmayan Ilhan Geçit Baskanimiza da ayrica tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit ise, Konak Duzdasi bölgesine insa edilecek deprem konutlariyla birlikte hak sahiplerini saglam ve güvenilir konutlara tasiyacaklarini söyledi.



Bölgede devam eden çalismalari teknik ekipleriyle birlikte yakindan takip ettiklerini ifade eden Baskan Geçit, “Mahallemizde ki konteyner kentimizi ziyaret ederek hemsehrilerimize rezerv alan içerisinde yapilacak konutlara iliskin bilgiler aktardik, devam eden süreç hakkinda bilgilendirmelerde bulunduk. Seçim zamaninda Duzdasi bölgesinde ki hak sahipleri için konutlar yapilacagini söylemistik. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin uhdesinde hayata geçecek olan konutlarin süreci olgunlasti, Duzdasi bölgesinde rezerv alan ilan edilen alana hak sahiplerine teslim edilmek üzere zemin+3 seklinde yeni konutlar yapilacak. Proje tamamlandi, ihale süreci devam ediyor. 1 veya 1,5 ay içerisinde belirlenen alanda insaatlar baslayacak ve konutlar ihale süreci olan 400 gün içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Duzdasi’ya saglam ve güvenilir konutlardan olusacak güzel bir yasam alani kurulacak. Bu vesileyle basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere Bakanligimiza ve katki sunan herkese sahsim ve hemsehrilerim adina tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA