Baskan Zeyrek Açiklamasi 'Üreticinin Yüzünü Güldürmemiz Lazim'

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, TARIS Izmir Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Riza Onur, Salihli TARIS Baskani Mustafa Akkaya ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Tarimda hayata geçirilmesi planlanan projelerden bahseden Baskan Ferdi Zeyrek, “Lisansli depoculugu da yaymamiz gerekiyor. TARIS olsun, borsalar olsun, Büyüksehir’in gücüyle birlik olup üreticinin yüzünü güldürmemiz lazim” ifadelerini kullandi.

Baskan Zeyrek Açiklamasi 'Üreticinin Yüzünü Güldürmemiz Lazim'
TARIS Izmir Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Riza Onur, Salihli TARIS Baskani Mustafa Akkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek’in konugu oldu. Ziyaretleri nedeniyle konuklarina tesekkür eden Baskan Ferdi Zeyrek, tarimda hayata geçirilmesi planlanan projelerden bahsetti. Tarim konusunda çok ciddi çalismalar halinde olduklarini ifade eden Baskan Ferdi Zeyrek, “Su anda Manisa’nin ürün haritasini, toprak analiz haritasini ve yer alti suyu haritasini çikartiyoruz. Bunlari üst üste koydugumuzda yaklasik 1 yil sonra siz, telefondan girdiginizde bagin, bahçenin dogru sulanip sulanmadigini, yeterli gübrenin atilip atilmadigini ve yaprak genisliginden ne kadar rekolteye ulasacagina kadar görebileceksiniz. Büyüksehir Belediyesi olarak böyle bir hizmet sunacagiz. Bunu sundugumuzda tahmini rekolte de belli olacak. Rekolte tahmininden sonra da ürünleri daha katma degerli hale getirmek lazim. Kooperatifler araciligiyla üreticiye bir daha destek vermek lazim. Biz buna çalisiyoruz su anda. Insallah pilot bölge olarak bir bölge seçip bunu aktif hale getirecegiz. Ticaret Borsasi ile görüsme halindeyiz. Lisansli depoculugu artik yaymamiz gerekiyor. Sizin de yükünüzü hafifletecektir bu. Bu konuda çalismalarimiz var. TARIS olsun, borsalar olsun, Büyüksehir’in gücüyle birlik olup üreticinin yüzünü güldürmemiz lazim” ifadelerini kullandi.

“TARIS olarak her zaman yaninizdayiz”

TARIS Izmir Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Riza Onur ise, “TARIS olarak her zaman yaninizdayiz. Bize düsen ne varsa TARIS olarak bunu yapariz. Bizim de düsüncelerimizde vardi lisansli depoculuk, sizinle beraber oldugunda daha rahat olur, daha güzel olur” diye konustu.

Kaynak: İHA