AFAD Manisa Il Müdürlügünden Avrupali Kadinlara Hem Egitim Hem Kültürel Tanitim

"Dogal ve Insan Kaynakli Afetlerde Kadinlarin Güçlendirilmesi Projesi" kapsaminda, olabilecek afet durumunda hazirlikli olma, uygun sekilde müdahale etme ve farkindalik konularinda Yunanistan ve Avrupa’nin her yerinden gelen yirmi kadina Manisa Il AFAD müdürlügü ekiplerince egitim verildi.

AFAD Manisa Il Müdürlügünden Avrupali Kadinlara Hem Egitim Hem Kültürel Tanitim
Manisa Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD), Erasmus+ KA210 "Dogal ve Insan Kaynakli Afetlerde Kadinlarin Güçlendirilmesi Projesi" kapsaminda Yunanistan’in Kozani kentinde düzenlenen egitim etkinliklerine katildi.



Egitimler Manisa Il AFAD Müdürlügünden

Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan hibe alan projenin egitim ve uygulama etkinlikleri, 12-17 Haziran 2024 tarihleri arasinda, Manisa Il AFAD Müdürü Osman Pihtili ve beraberindeki ekip tarafindan gerçeklestirildi.

Ev sahipligini Yunanistan’da faaliyet gösteren Go Alive adli sivil toplum örgütünün yaptigi etkinliklere, Manisa Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ekibinin yani sira, Italya’dan Extramus ve Portekiz’den Inspira Juventude adli sivil toplum örgütlerinden de temsilciler katildi.

Etkinlikler kapsaminda Manisa Il AFAD Müdürlügü tarafindan, proje paydasi 16 katilimciya ve Kozani kentinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden 20 gönüllü kadina, yaygin egitim teknikleri ile Afet Farkindalik Egitimi ve Yangin Farkindalik Egitimleri verildi.

Egitimler sirasinda yangin söndürme uygulamalari da yapildi.

Kültürel paylasim ilgi gördü

Etkinligin dördüncü günü, Kurban Bayrami Arifesine denk gelmesi nedeniyle, Türk gelenek ve göreneklerini tanitmak amaciyla düzenlenen özel bir programla devam etti. Tüm kadin katilimcilarin ellerine kina yakildi ve Arife günü yapilan hazirliklar anlatilarak, Türkiye’den götürülen bayram sekeri ikram edildi. Bu kültürel etkinlikler, Yunan basininda da genis yer buldu.

Projenin, ekim ayinda Italya’da yapilacak olan faaliyetlerle devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA