Arapça Bilgi Ve Etkinlik Yarismasinda 3 Birincilik Kahta'dan

Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen Anadolu Imam Hatip Liseleri arasinda gerçeklestirilen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarismasinin 11’incisi Adiyaman’da düzenlendi.

Arapça Bilgi Ve Etkinlik Yarismasinda 3 Birincilik Kahta'dan
Akademi Lisan ve Ilmi Arastirmalar Dernegi koordinasyonunda düzenlenen yarismada ögrenciler, Arapça siir ve sarki performanslarini sergilediler. Dil ögrenimin kazanimina katki sunmayi amaçlayan yarismada, Kahta ilçesinden katilan ögrenciler il bazinda dereceye girdi.

Arapça sarki yarismasinda, Turgut Özal Imam Hatip Ortaokulundan Ayse Karakaya birinci, Kahta Bölükyayla Imam Hatip Ortaokulundan Ahmet Çetinkaya ikinci, Kahta Fatih Sultan Mehmet Imam Hatip Ortaokulundan Burhan Deniz ise üçüncü oldu.

Liseler arasi siir okuma yarismasinda, Adiyaman Sehit Necati Sayin Anadolu Imam Hatip Lisesinden Oguz Emir Ünsal birinci olurken Kahta Anadolu Imam Hatip Lisesinden Hekim Yardim ikinci, Kahta TP Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesinden Derya Ertas ise üçüncü oldu.

Adiyaman’da düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencileri tebrik eden Kahta Ilçe Milli Egitim Müdürü Lütfü Basli, “Arapça, Islam cografyasinin dili olmasiyla birlikte Kur’an-i Kerim’i anlamak ve Islami ilimleri ögrenmek için büyük bir öneme sahiptir. Bu yarismalar, ögrencilerimizin Arapça diline olan ilgisini artirarak, dil ögrenimine katkida bulunmakta ve onlarin Arapçayi daha etkin bir sekilde kullanmalarini saglamaktadir. Yarisamaya katilan tüm ögrencileri yürekten tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Bu yarismalarin düzenlenmesinde emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Sehit Fazil Gürs Imam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda yapilan törende bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun ise Arapçanin Kur’an-i Kerim’in dili oldugunu ve Islami ilimleri anlamak için önemini vurguladi.
Kaynak: İHA