Serkan Zengin Ortaokullarda Olusturulabilecek Hazirlik Siniflarinin Yararlari Hakkinda Konustu

Eskisehir’de bulunan Eskisehir Çagfen Koleji’nin Temsilcisi Kurucu Temsilcisi Serkan Zengin, hazirlik siniflarinin ortaokullarda olusturulmasinin ögrencinin yabanci dil ögrenimine katkida bulunacagini söyledi.

Serkan Zengin Ortaokullarda Olusturulabilecek Hazirlik Siniflarinin Yararlari Hakkinda Konustu
Eskisehir Çagfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Zengin, yabanci dil ögreniminin önemine degindi. Ortaokullarda ve ilkokullarda yabanci dil egitiminin çok az anaokullarinda ise çok az oldugunu belirten Zengin, küçük yasta yabanci dilin daha kolay ögrenildigine dikkat çekti. Yabanci dil ögrenme probleminin çözülmesi halinde ortaokullara hazirlik siniflarini yeniden getirilebilecegini de aktaran Serkan Zengin, böylece 6,7,8’inci siniflari ise akademik derslerin üzerinde yogunlasabilecegini aktardi.

“Yabanci dil hazirlik siniflarini tekrar geri getirerek çözebiliriz”

Yabanci dil egitimi hakkinda konusan Eskisehir Çagfen Koleji Temsilcisi Kurucu Temsilcisi Serkan Zengin, “Türkiye’nin bu arada egitimde kanayan yaralarindan biri yabanci dil egitimi. Türkiye’de gramer ögretiliyor ama speaking dedigimiz veya bunu communication dedigimiz iletisim haline getirmek ve bir beceri haline getirmek ne yazik ki mümkün olmuyor. Bunun ana nedenlerinden bir tanesi yabanci dil saatiyle alakali. Çünkü ilkokulda ders sayisi çok az, anaokulunda neredeyse yok, ortaokuldaki ders çok az. Son çikan karar bu arada bana göre çok dogru bir söylem. Türkiye’de ortaokulda yabanci dil agirlikli hazirlik siniflari olusturulma durumu var. Eger dili çözersek bence yabanci dil hazirlik siniflarini tekrar geri getirerek çözebiliriz. Hele bir de bunu ortaokulda yaparsak ögrenci lisedeki o üniversiteye hazirlanma kafasindan, o temposundan daha önce ortaokulla bunu çözebilir. Hele ki bir de müfredatin hafifletilmesi de söz konusu. Böyle bir durumda 5. sinifi yabanci dil hazirlik sinifi yapip 6,7,8’i akademik derslerle ilgili yogunlastirilmis hale getirmek ortaokulda hem yabanci dilin çözülmesini saglar hem müfredatin hafifletilmesinden kaynakli. Ögrencilerin ortaokula karsi olan ön yargisini giderir ve severek isteyerek devam etmesini saglar” dedi.



“Bir dilin yerlesmesi 6 yasa kadar mümkündür”

Yabanci dil egitiminin anaokulundan baslamasi gerektigini belirten Serkan Zengin, “Normalde bunun anaokulunda yapilmasi lazim. Çünkü dil ögrenme merkezine bir dilin yerlesmesi 6 yasa kadar mümkündür ama Türkiye’deki cografi büyük insan fazlaligi, ögrenci fazlaligi ve ayni zamanda bölgeler arasindaki kültürel beklenti farkliliklari, bunun anaokulunda su an yapilmasi mümkün kilmamaktadir. Bu sebeple yapilacak en dogru yer Türkiye’de 5. siniflardir. Ama buna pedagojik Olarak hangi yas durumunda dogru derseniz eger anaokulunda dogrudur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA