Rekor Büyüme Açiklamasi En Çok Bilet Satan Sirket Oldu

Biletinial, 2024 yilinin ilk çeyrek dönemi için etkinlik biletleme sektörüne iliskin verilerini açikladi. Sirket, ilk çeyrekte ana faaliyet alanlarini kapsayan bilet satislarinda bir önceki yilin ayni dönemine göre 4 kati büyüme elde ederek, bu satis rakamlariyla Türkiye’nin "en fazla tiyatro, sinema ve opera-bale bileti satan sirketi" unvanini da korumus oldu.

Rekor Büyüme Açiklamasi En Çok Bilet Satan Sirket Oldu
Türkiye’nin teknoloji odakli ve kapsayiciligi en genis etkinlik biletleme platformu Biletinial, 2024 yili ilk çeyrek dönemi büyüme oranlarini açikladi.

2024 yilina yeni yatirim ve açilimlarla giren Biletinial, bunun sonuçlarini ilk çeyrekte almaya basladi.

Kor faaliyet alanlari olan etkinlik, egitim, etkinlik, müzik, opera-bale ve tiyatroda bir önceki yilin ayni dönemine göre 4 kati bilet satan Biletinial, 2023 yilini ise bir önceki yila göre 2 kati büyüme ile kapatmisti. Satislarda ilk 10 sehri Istanbul Avrupa, Ankara, Istanbul Anadolu, Bursa, Izmir, Antalya, Eskisehir, Manisa, Gaziantep ve Kocaeli aldi.

Biletinial’in Türkiye’deki sinema salonlarinin yüzde 60’ina, tiyatro salonlarinin ise yüzde 80’ine hizmet verdigini kaydeden Biletinial CEO’su Ulas Uslu, "2024 yilinin ilk çeyreginde rekor büyümeye imza attik. Sürekli artan hizmet kalitemiz ve kapsayiciligimiz, hizmet verdigimiz müsterilerimiz için açtigimiz yeni büyüme alanlari ve artan isbirliklerimiz bize bu basariyi getirdi. Bunun arka planinda müsterilerimizin ihtiyaçlarini önceden belirleyip, bu ihtiyaçlara yönelik çözümler gelistirip yatirim yapmamiz var" dedi.



2024’ün yeni proje ve isbirlikleri

Biletinal’in yilin ilk 3 aylik döneminde pek çok ilke imza attigina da dikkat çeken Uslu, yorum ve reyting uygulamasinin da bu projelerden biri oldugunun altini çizdi. Uslu, "Tiyatro ve sinema alaninda tamamen müsteri odakli bir proje gelistirerek www.biletinial.com adresi üzerinde satilan tüm etkinlikler için yorum ve rating uygulamasi baslattik. Uygulamamiz ile her etkinlik sonunda müsterilere SMS ile gönderdigimiz kisiye özel link ile görüslerini sorduk. Gelen yorumlar tamamen seffaf bir sekilde sitede ve is ortaklarinin panelinde yayinlaniyor. Devreye alindigi günden bugüne kadarki 2 aylik kisa dönemde 200 bine yaklasan yorum, gerçekten etkinlige katilan izleyicilerden toplandi. Uygulamamiz ile seyirciler ilgilendigi film, oyun, stand up gösterisi ya da konser hakkinda birebir ve bagimsiz görüsleri önceden edinip tercihini buna göre yapabiliyor. Yorum uygulamasinda dikkat çeken bir özellik de üniversitelerin tiyatro elestirmenligi bölümlerinde lisans ve yüksek lisans yapan gençlerle olusturulan ’genç yazar’ ekibi. Gelecegin profesyonel tiyatro elestirmenleri olacak genç yazarlar, oyunlar izleyip web sitemizde yorum ve analizlerini yayimlayabiliyor" diye konustu.



Youtube Kanali Biletinal Arti yayina basladi

Biletinial, tiyatro ve sinema alanindaki özgün içerikleri paylasmak üzere YouTube kanali Biletinial Arti kanalini da hayata geçirdi. Biletinial Arti, tiyatro ve sinema sanatçilarinin konuk olarak katildigi programlarla hem güncel hem zamansiz sanat sohbetlerinin yeni adresi olacak.
Kaynak: İHA