Aydin'da Sap Hastaligina Karsi Asi Çagrisi

Aydin’da 2024 yili ilkbahar dönemi sap asilama programi Il Tarim Müdürü Ibrahim Altintas tarafindan uygulandi. Sap hastaligina karsi asilamada vatandaslardan hassasiyet göstermelerini isteyen Müdür Altintas: “Tüm üreticilerimiz sap hastaligina karsi hassasiyet göstermelidir” dedi.

Aydin'da Sap Hastaligina Karsi Asi Çagrisi


2024 yilinda 3 kez uygulanacak olan Sap Asilama Programinin ikincisi olan ve ülke genelinde 1 Mayis-30 Haziran 2024 tarihleri arasinda gerçeklesecek olan Ilkbahar Dönemi Sap Asilama Programi Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Altintas tarafindan yapilan ilk uygulama ile baslatildi.

“Tüm üreticilerimiz sap hastaligina karsi hassasiyet göstermelidir”

Türkiye’de görülen sap hastaliginin hayvan ve hayvansal üretimini, ihracatini engelleyen ve dolayli olarak ciddi ekonomik kayiplara sebep olan bir hastalik oldugunu belirten Il Müdürü Altintas: “Sap Hastaligina karsi her yil rutin olarak 2 doz uygulanan asi sayisinin bu yil ilk kez Tarim ve Orman Bakanligimizca 3’e çikarildi. Bu, hastalikla mücadele kapsaminda atilan çok önemli bir adim. Ilk asi dozunu Baskin Asilama Programi kapsaminda ilimizde 29 Ocak-14 Nisan 2024 tarihleri arasinda uyguladik ve 461 bin büyükbas hayvani asiladik. Ikinci asi dozu olan Ilkbahar Dönemi Sap Asilama Programi ise ilimizde 01 Mayis-30 Haziran 2024 tarihleri arasinda gerçeklestirilecektir. Bu kapsamda 17 ilçemizdeki yaklasik 498 bin büyükbas hayvanin tamaminin asilanmasini hedefliyoruz. Karpuzlu ilçesi Ektirli Mahallesi’nde yaptigimiz asilama ile ilimizde Ilkbahar Dönemi Sap Asilama Kampanyasi’ni baslattik. Hastalikla mücadele dogrultusunda üçüncü asi dozunu Bakanimiz Ibrahim Yumakli’nin açiklamalari dogrultusunda Sonbahar Dönemi Sap Asilama Programi olarak 16 Eylül-17 Kasim 2024 tarihleri arasinda yapilmasini planliyoruz. Yapilacak olan bu asilamalarla ülkemizde ve ilimizde sap hastaligi ile ilgili etkin bir mücadele yürütülecek. Tüm üreticilerimizin sap hastaligina karsi hassasiyet göstermelerini ve asilama programlarina katilmalari gerekligini bir kez daha önemle duyuruyoruz” dedi.

Kaynak: İHA