Alanya Belediyesinde Ihtiyaç Fazlasi Is Makinesi Ve Binek Araçlar Iade Edildi

Alanya Belediyesinde önceki dönem yönetimi tarafindan kiralanan ihtiyaç fazlasi is makinesi ve binek araçlar iade edildi.

Alanya Belediyesinde Ihtiyaç Fazlasi Is Makinesi Ve Binek Araçlar Iade Edildi
Alanya Belediyesinin yeni yönetim tarafindan yapilan ihtiyaç-envanter çalismasi sirasinda ilk etapta 23 adet is makinesi ve aracin ihtiyaç fazlasi oldugu tespit edildi. Yeni belediye yönetimi is makinesi, pikap ve binek olarak kullanilan bu araçlar kiralama yapilan kisi ve kuruluslara iade etti.

Yapilan incelemeler sirasinda ihtiyaç fazlasi oldugu tespit edilen bu araçlarin Alanya Belediyesine aylik maliyetinin 3 milyon TL, 8 aylik maliyetinin ise 24 milyon lira düzeyinde oldugu belirlendi. Yakit gideri de düsünüldügünde ihtiyaç fazlasi araçlarin belediyeye toplam yillik maliyetinin 30 milyon lirayi astigi hesaplandi.

Belediyeden konuyla ilgili yapilan açiklamada, ihtiyaç-envanter çalismasinin devam ettigi, belediye hizmetlerine dahil her alanda bu çalismanin kisa sürede sonuçlandirilacagi, belediye bütçesindeki kara deliklerin tek tek kapatilacagi, tam bir tasarruf ve verimlilik seferberligi baslatildigi belirtildi.
Kaynak: İHA