19 Mayis Için 'Temsilci Genç' Basvuru Sonuçlari Açiklandi

Gençlik ve Spor Bakanliginin, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi’nda yer alacak gençleri belirledigi ‘2024 Yili Temsilci Genç’ basvuru sonuçlari açiklandi.

19 Mayis Için 'Temsilci Genç' Basvuru Sonuçlari Açiklandi
Gençlik ve Spor Bakanligi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi (12-21 Mayis) etkinliklerinde yer almak üzere yasadigi sehri ve ülkesini temsil edecek gençleri belirledi. ’Türkiye’nin Gücü: Gençligi’ sloganiyla coskuyla kutlanacak olan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlama programi için, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan 81 il ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan bir erkek ve bir kadin olmak üzere toplam 166 genç, temsilci olarak seçildi. Temsilci Gençler, 18-25 yas arasi ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarinda okuyan, gençlik çalismalarina aktif katilim saglayan, gönüllülük faaliyetlerinde bulunmus, sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol alabilecek, milli ve manevi degerlere saygili kisiler arasindan seçildi.

Bakan Bak: "Binlerce genç arasindan 166 Temsilci Genç seçtik"

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Osman Askin Bak, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi için hazirliklarin sürdügünü belirterek, "19 Mayis’in ülkemizin 81 ilinde coskuyla kutlanmasi amaciyla çalismalar yapiyoruz. Kutlama programlarimizda Temsilci Gençlerin belirlenmesine özel önem verdik. 2024 yilinda kendi illerini ve ülkelerini temsil etmek üzere basvurularini yapan binlerce genç arasindan 166 Temsilci Genç seçtik. Temsilci Gençlerimiz, basvuru kriterlerine uygunluk esasiyla yetkinlik, beceri ve aktif katilim deneyimleri göz önüne alinarak, liyakate uygun ve hassas bir degerlendirmeyle belirlendi" dedi.



Temsilci Gençler, farkli illerde pek çok etkinlige katilacak

12-21 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecek program kapsaminda seçilen gençler, Milli Mücadele tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Samsun, Amasya ve Sivas illerini ziyaret ederek Milli Mücadele ruhunu yerinde müsahede etme firsati bulacak. Ankara’daki 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarina katilacak olan gençler, devlet büyüklerince de kabul edilecek. Basvuru sonuçlari "ghgm.gsb.gov.tr" adresinden ögrenilebilecek.
Kaynak: İHA