CHP Genel Baskani Özel, Zübeyde Hanim'in Anit Mezarini Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Izmir’de Anneler Günü sebebiyle Zübeyde Hanim Anit Mezari’ni ziyaret etti.

CHP Genel Baskani Özel, Zübeyde Hanim'in Anit Mezarini Ziyaret Etti
CHP Genel Baskani Özgür Özel, Anneler Günü dolayisiyla Izmir’in Karsiyaka ilçesinde bulunan Zübeyde Hanim Anit Mezari’ni ziyaret etti. Anit mezara sirasiyla Özgür Özel, CHP heyeti ve ilçe belediye baskanlari karanfil birakip dua etti. CHP Lideri Özel’e Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Cemil Tugay, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, ilçe belediye baskanlari ve kadin kollari baskanlari da eslik etti.

Ziyaretin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Özel, “Arkamizdaki toprak, bu dünyanin görmüs oldugu, bu ülkenin yetistirmis oldugu en büyük devrimciyi dünyaya getirmis, onu yetistirmis ve bize kazandirmistir. Eger Zübeyde anne olmasaydi, bugün burada makam mevki sahiplerinin hiçbirisi bu görevlerde olmazdi. Zübeyde anne olmasaydi bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti topragi olmazdi. Burada bagimsiz, çagdas bir Cumhuriyet hüküm sürüyor olmazdi. Mustafa Kemal Atatürk 101 yil önce su konusmayi yapti; ‘Burada yatan annem eziyetin, zorlamanin bütün milleti felaket uçurumuna götüren bir keyfi idarenin kurbani olmustur. Annemin kaybindan süphesiz çok üzüntülüyüm. Fakat bu üzüntümü gideren ve beni avutan bir konu vardir ki; o da anamiz vatani yok olmaya götüren idarenin artik bir daha geri gelmemek üzere yokluk mezarina gömülmüs oldugunu görmektir. Annem bu topragin altinda fakat milli hakimiyet sonsuza dek devam edecektir. Beni teselli eden en büyük kuvvet budur.’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk annesinin kaybindan ülkenin keyfi idaresini sorumlu tutmakta haklidir. Annesi o keyfi idarenin iyi yönetememesi sebebiyle sagligindan olmus, tedavi olamamis ve hastaliga yenik düsmüstür” dedi.



“Bugün ayirmadan tüm anneleri aradim”

Alin terinin ve mezhebin renginin, irkinin, cinsiyetinin olmadigini vurgulayan Özel, su ifadeleri aktardi:

“Annelerin gözyasinin rengi olmaz. Annenin gözyasinin Türk’ü, Kürt’ü olmaz. O yasin durmasi icap eder. Bugün sehit annelerimizi, Diyarbakir annelerini, Cumartesi annelerini aradim. Ayirmadan hepsini aradim ve hepsine dedim ki ‘Bugün sizin için zor bir gün. Ama ben hem kendi ailem adina hem de Cumhuriyet Halk Partisi ailesi adina evlatlarinizdan uzak, içinizde yara, özlem hissettiginiz bugün de buruk hissetmeyin.’ Diyarbakir annelerinin de, Cumartesi annelerinin de, sehit annelerinin de ailesi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hepimiz sizinle birlikteyiz.”

Özel, “Bugün Misra Öz’ü aradim ve dedim ki ‘Bütün annelere selamimizi söyleyin. Çorlu tren kazasi annelerinin ve annesiz kalmis evlatlarinin Anneler Günü’nde Türkiye’nin en büyük ailesi yaninizdadir.’ Bugün Abdullah Tayyip Olçok’un annesi Nihal Olçok’u aradim. 15 Temmuz gecesi öldürülen evladinin arayamadigi Nihal Olçuk’u hepiniz adina ben aradim. Sunu söyledim; ‘Bu ülke Berkin Elvan’la Abdullah Tayyip Olçuk’a birlikte yas tutmadan bir olamaz, birlikte olamaz. Biz ikisinin yasini birlikte tutanlariz” diye konustu.



“Sinan Ates’in annesi ve esini aradim”

Sinan Ates’in annesi Saniye Ates’i ve esi Ayse Ates’i de aradigini aktaran Özel, sunlari kaydetti:

“Dedim ki; ‘Türkiye’nin en büyük ailesi hiçbir zaman siyaseten ortak düsünmedigimiz evladinizin artik ailesidir. Sinan Ates’in adalet arayisi onun için bizim mücadelemizdir’. Ayrica Voleybol Milli Takimimizin kaptani, kendisi de anne olan Eda kaptani aradim ve Anneler Günü’nü kutladim. Biz filenin sultanlari kazaninca hep birlikte sevinenleriz. Biz milli takim gol atinca hep birlikte ayaga firlayanlariz. Biz bu ülkede yasayan 86 milyonu hiçbir fark ayirmadan kucaklayan Cumhuriyet Halk Partilileriz ve biz hep birlikte onlarla birlikte Türkiye ittifakiyiz.”

“Her Anneler Günü’nde Zübeyde annemizin huzurunda toplandik”

Anma etkinliginde konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Cemil Tugay da, “Her Anneler Günü’nde Zübeyde annemizi bize hatirlatan her günde, onun manevi huzurunda bugüne kadar defalarca toplandik. Her defasinda ona ve onun bize armagan ettigi o büyük kahramana, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygimizi ve minnetimizi defalarca dile getirdik. Bugün yine Anneler Günü. Onlara duydugumuz saygi, sevgi, minnet daimdir ve sonsuzdur. Zübeyde annemiz ömrünün son bir ayini Karsiyaka’da saglik problemleri nedeniyle geçirmis ve hayata gözlerini burada yummustur. Hemen ardindan Mustafa Kemal Atatürk’ün istegiyle buraya defnedilmis ve Izmir’in bagrina emanet edilmistir. Bizim için bu kutsal emaneti bugüne kadar korumak ve geregini yerine getirmek bir görev olmustur” seklinde konustu.



“Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum”

Kadinlarin ve annelerin birer kahraman oldugunu ifade eden Tugay, “Biliyoruz ki bu ülke annelerimizin vicdanlari huzur buldugu zaman, onlar evlatlari için gelecege güvenle baktigi zaman gerçekten aydinliga erismis olacaktir. Bugün tüm annelerimizin ve kaybettigimiz annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA