Milli Egitim Müdürü Salvar Giydi, Yazma Takti, Ögrencilerle Birlikte Çilek Hasat Etti

İçel Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus, Silifke’de salvar giyip ögrenciler ile birlikte çilek hasadina katildi.

Milli Egitim Müdürü Salvar Giydi, Yazma Takti, Ögrencilerle Birlikte Çilek Hasat Etti
Silifke Tarim Üretim ve Fen Okulunu ziyaret eden Durmus, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Fatih Burgut, Il Milli Egitim Sube Müdürleri Bayram Duman, Cuma Ivrendi, Ibrahim Halil Ulas, Ibrahim Kaya ve Silifke Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Sezgin ile birlikte okul bahçesine zeytin fidani dikti. Okul bahçesine biber fidesi de diken Durmus, ögrenciler tarafindan üretilen taze sogan ve sarimsaklardan kopardi. Daha sonra ögrenciler tarafindan Gülümpasali Mahallesi’nde çilek üretilen bahçeyi gezen Durmus, yöresel kiyafetler giyerek ögrenciler ile birlikte çilek hasadi yapti. “Bugün Silifke’deki tarim okulumuzda çocuklarimiz ile birlikte çilek tarlasinda çilek toplama etkinligimizi gerçeklestiriyoruz” diyen Durmus, “Çocuklarimiz sadece çilek üretmiyor, fasulyeden, börülceye, domatesine, soganina, sarimsagina varincaya kadar kendi ürünlerini dikip yetistiriyorlar. Daha sonra da bu yetistirdikleri ürünleri hasat ediyorlar” dedi.

Doganin, çocuklarin zekasinin gelismesinde çok önemli bir yere sahip oldugunu belirten Durmus, "Milli Egitim Bakanimiz yeni müfredat ile ilgili yeni bir açiklama yapti. Herkesin görüsüne açik bir sekilde de degerlendirmede. Müfredatimizdaki en önemli noktalardan bir tanesi de doganin çocugun gelismesinde ne kadar katki sagladigi ile alakali da bir beceri kismi da var. Yeni müfredat ile birlikte dogayi koruyarak yasanabilir bir çevre olusturma bilinci de sürecin içerisinde yer aliyor. Silifke’de ögrencilerimiz, çocuklarimiz buna simdiden hazirlar. O kadar çok mutlu olduklarini da görebiliyorum" diye konustu.

Doganin herkesi esitledigini söyleyen Durmus, söyle devam etti:

"Bu alanlar da çocuklarimizin beceri kazanmalarinda çok büyük katki sagliyor. 6 Subat depremi ile biz bir seyi daha gördük. Bildigimiz bilgi birikimin, edindiginiz mal mülkün hiçbirinin kiymetinin olmadigini, yasam becerisi elde etmis olmanizin ne kadar kiymetli oldugunu gördük. Aslinda bu tarim okulu ile birlikte çocuklarimiz yasamda kalabilmeyi ve bu beceriyi devam ettirebilmeyi, bunu yaparken de yetkin ve erdemli bir insan olarak kendi ülkesine, insanliga, ailesine, herkesten önce kendisine deger katacak bir birey olarak yetisme yolculugunda doga ile iç içe bir egitim süreci onlari çok büyük bir katki saglayacaktir."
Kaynak: İHA