Esenyurt'ta 2 Kisinin Hayatini Kaybettigi Tekel Bayii Cinayeti Davasina Devam Edildi

Esenyurt’ta 2 kisinin hayatini kaybettigi tekel bayii cinayeti davasina devam edildi. Davada tutuksuz saniklarin adli kontrol sartlari kaldirilirken, tutuklu saniklarin tutukluluk halinin devamina hükmedildi.

Esenyurt’ta geçtigimiz temmuz ayinda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayindir’in hayatini kaybettigi tekel bayii cinayetine iliskin 3’ü tutuklu 10 sanigin yargilanmasina devam edildi. Bakirköy 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz saniklar Adem Kiliç, Ercan Topçu ve Hüsamettin Ahmetoglu ve müsteki Cantürk Erzen hazir bulunurken, tutuklu saniklar Tarik Özer, Murat, Azat ve Servet Özer ise SEGBIS sistemi ile hazir edildi. Durusmaya taraf avukatlari ile müstekiler de katildi.



“Sikayetim devam ediyor”

Durusmada olay gerçeklesmeden yaklasik 15 dakika önce oglu ile görüstügünü belirten müsteki Cantürk Erzen, “Oglumla görüsmemin tek sebebi banka karti borcunu ödemesini söyledigim halde ödememis olmasiydi. Bu konuyu konusmak için onu aradigimda parasinin olmadigini söyledi.

Ben de ona ’Kasadaki parayi biriktir, ben gelip halledecegim’ dedim. Biz birbirimizi taniyan insanlardik. Is yerine gittiklerinde kamera görüntülerim görünüyor. Görüntüleri izleyenler olayin nasil oldugunu görmüslerdir. Sikayetim devam ediyor” ifadelerini kullandi.

“Benim amca çocuklarim benim için neden adam vursun”

Tutuklu sanik Servet Özer ise, savunmasinda HTS kayitlarinin incelenmesini istedigini belirterek, “Bu olaydan 10-15 gün önce sanik olan amca çocuklarimla hiçbir görüsmem olmadi. Benim Cantürk Erzen ve ailesi ile hiçbir husumetim yoktur. Benim amca çocuklarim benim için neden adam vursun? Cantürk bile geçen celse böyle bir olay olacagini tahmin etmedigini söyledi.

Ben nasil tahmin edeyim. Ben suçsuzum. Bende herhangi bir silah yoktu. 10 aydir tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum” seklinde konustu.



“Oglum ‘baba’ diye bagirinca sahsin alkollü oldugunu düsünüp oglumu vurdu sandim”

Tutuklu sanik Tarik Özer de istemeyerek olaya dahil oldugunu ve pisman oldugunu söyleyerek, “Yunus Emre bana amca diye hitap ediyordu. Ben kendisini çok seviyordum. Yunus Emre’nin öldügünü duyunca çok üzüldüm. Amacim Yunus Emre’yi öldürmek degildi. Oglum ölmüs gibi hissettim. Yunus Emre silah çikardi. Yaninda oglum ve kardesim vardi. Kardesime sikmaya basladi.

Oglum ‘baba’ diye bagirinca sahsin alkollü oldugunu düsünüp oglumu vurdu sandim. Sadece kendisini engellemek için bacaklarina dogru ates ettim. Böyle bir olay oldugu için üzgün ve pismanim” dedi.

Durusmada beyanda bulunan müsteki avukati Kerim Bahadir Seker ise, “Olayda herhangi bir mesru müdafaa söz konusu degildir. Mesru müdafaanin kosullari arasinda saldiri olmali, savunma olmali, orantililik olmali ve araçlarin esitligi olmali. Bu olayda bunlarin hiçbiri yoktur. Haksiz tahrik de söz konusu degildir. Saniklarin pasaportu aracin içerisinden çikmistir. Bu kaçacaklarini göstermektedir. Meydana gelen olayda saniklar lehine takdiri indirim nedenlerinin de uygulanmamasi suretiyle en agir sekilde cezalandirilmalarini istiyoruz” diye konustu.



Mahkeme saniklarin tutukluluk halinin devamina hükmetti

Durusmada ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, haklarinda adli kontrol tedbiri bulunan tutuksuz saniklarin imza seklindeki adli kontrol tedbirlerinin kaldirilmasina, yurt disi çikis yasagi tedbirinin devam etmesine karar verdi. Ayrica heyet, tutuklu saniklarin tutukluluk halinin devamina hükmederek, durusmayi erteledi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 28 Temmuz günü gece saat 23.20 siralarinda Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde Baray Tekel-Gold Park Sarküteri isimli is yerinde meydana gelen olay anlatildi. Iddianamede, taraflar arasinda meydana gelen tartisma ve silahla ates edilmesi sonucu Yunus Emre Erzen’in 8 adet kursunla yaralanarak hayatini kaybettigi, Batuhan Bayindir’in ise 2 el ates edilmesi sonucu yaralanarak öldügü anlatildi. Iddianamede müsteki Yusuf Erzen ve süpheli Murat Özer’in de çesitli yerlerinden yaralandiklari belirtildi. Iddianamede süpheliler Tarik, Murat, Azat, ve Servet Özer’in ‘tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürme’, ‘kasten öldürme’, ‘tasarlayarak kan gütme saikiyle kasten öldürmeye tesebbüs’ ve 6136 Sayili Kanun’a muhalefet suçlarindan 1 kez agirlastirilmis müebbet, 1 kez müebbet ve 16 yil 6 aydan 31 yil 9 aya kadar hapisle cezalandirilmalari talep edildi. Diger 5 süphelinin ise degisen oranlarda hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA